Política

Les primàries del PDeCAT de Figueres no s’han convocat

S’havia previst fer-les abans de l’assemblea nacional, els dies 21 i 22, i ara tot fa pensar que seran a l’agost

El PDeCAT de Figueres prendrà la decisió de convocar primàries els pròxims dies seguint les recomanacions d’alts dirigents del partit, que van aconsellar a la secció local que deixés la convocatòria per després de l’assemblea nacional, que tindrà lloc el cap de setmana del 21 i el 22 d’aquest mes de juliol.

Fonts del partit van informar al principi del mes que la previsió era fer les primàries la tercera setmana de juliol, és a dir, la setmana vinent, però a hores d’ara encara no s’han convocat i, almenys fins dilluns, no es convocaran. Quan estiguin convocades hauran de passar almenys quinze dies perquè es compleixin tots els requisits legals.

En el PDeCAT se sospesen totes les possibilitats, fins i tot que Felip no plegui, i es continua treballant perquè el relleu i el candidat sigui el mateix, Jordi Masquef. Francesc Cruanyes, segon a la llista del PDeCAT de Figueres, regidor independent, va oferir-se alguns dies després de l’anunci de Marta Felip que plegaria. Felip va manifestar aleshores que el procés seria reflexionat, que primer es faria l’elecció de candidat per al 2019 i que, posteriorment, es resoldria la seva sortida. Amb el temps es reforça la idea que Felip acabi el mandat. Tot i això, la decisió continua estant dins el termini que es va anunciar. La secció local del partit ja va confirmar que seria Jordi Masquef el candidat oficial a encapçalar la llista i, de moment, no s’ha fet públic que vulgui participar en les primàries cap altre candidat. La relació tensa entre el grup de Masquef i Felip i Cruanyes és una obvietat. Els uns i els altres s’esforcen a mantenir les formes, però sovint el llenguatge no verbal parla molt alt i clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia