Política

Joan Carles I hauria cobrat 80 milions de l’Aràbia Saudita pel TAV a la Meca

Ho revela Corinna en uns altres enregistraments de la reunió amb Villarejo

Diu que el rei va demanar una comissió per fer d’intermediari en l’adjudicació

Corinna Zu Sayn-Wittgenstein va confessar a l’excomissari José Manuel Villarejo que Joan Carles I va cobrar 80 milions d’euros d’una comissió de 100 milions per la licitació del TAV a la Meca. En uns nous àudios difosos ahir per El Español de la conversa que van mantenir en presència de l’expresident de Telefónica Juan Villalonga a Londres el 2015, la princesa alemanya establerta a Mònaco diu que l’ara rei emèrit va demanar cobrar una comissió pel seu paper d’intermediari en l’adjudicació de la construcció de la línia fèrria que enllaça Medina amb la Meca a un consorci d’empreses espanyoles, del qual formen part Indra i OHL, aquesta fundada per Juan Miguel Villar Mir, vicepresident Econòmic i ministre d’Hisenda de Carlos Arias Navarro.

L’octubre del 2011, les autoritats saudites van adjudicar el contracte de més de 6.300 milions per la construcció de l’obra al consorci d’empreses espanyoles, que competia amb un grup francès avalat per l’aleshores president Nicolas Sarkozy.

En l’àudio difós ahir, qui va ser l’“amiga entranyable” del pare de Felip VI es desvincula del tema i diu que la negociadora triada per OHL va ser l’empresària iraniana Shahpari Zanganeh –tercera esposa de l’empresari i traficant d’armes Adnan Khashoggi, que s’hauria endut una comissió de l’1,5%, és a dir, uns 100 milions. “Villar Mir va posar Shahpari Zanganeh, dona de Khasoggi, com a intermediària pel tren. Ells deien que era jo, però jo mai vaig tenir res a veure amb el tren”, diu Corinna, que just ahir va emetre un comunicat en què assegurava que era víctima d’una campanya de descrèdit amb motivació política, però en el qual no negava que la veu dels àudios fos la seva.

La princesa alemanya explica també que quan el monarca va saber que Shahpari Zanganeh havia cobrat i ell no, es va enfadar molt i va reclamar la seva part. “No em fotis, la meva comissió! Jo vaig aconseguir el tren. Jo vaig parlar amb el meu amic, el meu germà, i amb els saudites [...] M’heu de pagar a mi, no a Zanganeh. Jo em vaig reunir amb qui va tancar el contracte”, hauria dit el pare de Felip VI, segons diu qui va ser la seva “amiga” en l’àudio, que afegeix: “Després el rei em va escriure per correu electrònic que Villar Mir va ser al seu despatx i li va dir: «Vaig a veure si Zanganeh et paga la meitat de la seva comissió».” Finalment, la consultora alemanya explica que Joan Carles I va rebre part de la comissió. “Villar Mir va pagar, tots van pagar la comissió, que va ser de 80 milions”, però la quantitat va arribar, afegeix, “a través dels saudites”. “De manera sobtada, el 2012 vaig poder veure en una anotació bancària un important volum de diners i li vaig preguntar d’on venia. I ell va contestar de l’Aràbia Saudita. Jo no sé qui va enviar-lo, però sé que va ser Canonica [advocat suís] qui ho va fer. Un altre cop Canonica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona