Política

El govern urgeix a reunir la Junta de Seguretat

La Generalitat vol abordar l’“amenaça terrorista”, “el creixement dels atacs feixistes” i els “incompliments” dels acords de l’anterior Junta

La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, es compromet a comunicar-ho al ministeri

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, la convocatòria “urgent” de la Junta de Seguretat de Catalunya. Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu català, Elsa Artadi, després de la reunió que Torra i Cunillera han mantingut aquest dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat.

Artadi ha assegurat que per a l’executiu català la convocatòria de la Junta de Seguretat és “una prioritat” i ha recordat que la darrera reunió es va fer a petició de l’aleshores president Carles Puigdemont “després de set anys sense convocar-se”. Torra veu necessari tornar-hi perquè es manté “un nivell de 4 sobre 5 d’alerta terrorista” però també pel “creixement en els atacs feixistes a Catalunya”. “S’ha de veure com entre totes les forces de seguretat s’hi pot posar fi”, ha assenyalat.

A més, ha recordat que fa un any es va arribar a acords en matèria de seguretat “dels quals no hi ha compliment o és ínfim”. “Demanem que es puguin activar els mecanismes que posin en marxa aquests acords incomplert, que són en benefici de la seguretat de tots els catalans”, ha remarcat.

Cunillera s’ha compromès a traslladar la petició al ministeri d’Interior espanyol.

En la trobada també s’ha tractat del cas de l’atac al fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un agent de la policia espanyola. El govern, que considera que es tracta d’una “agressió” i no una baralla, reclama que s’obri un expedient al policia i que la justícia investigui el cas.

Gestió aeroportuària

D’altra banda, Torra ha reclamat “la màxima implicació” de l’Estat en l’aeroport de Barcelona-El Prat i en la negociació per evitar les vagues convocades aquest estiu. El president ha demanat a Cunillera que faci arribar al president d’Aena “que el govern vol la gestió descentralitzada dels aeroports”.

La delegada s’ha mostrat “esperançada” que la vaga del personal de terra finalment es desconvoqui. “Creiem que hi ha més possibilitats d’acord que de desacord”, ha assegurat. En el cas que s’acabi produint, ha garantit que “prendran mesures adequades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia