Política

Acaba sense acord la reunió entre els taxistes i el ministeri de Foment

El sector veu escassa l’oferta de Foment, però la portarà a l’assemblea

Els taxistes exigeixen solucions per aixecar el bloqueig a la ciutat i l’aeroport

Les protestes s’estenen a tot l’Estat

El ministeri ha convocat una nova reunió per dimecres

Finalment, la reunió entre representants del ministeri de Foment i dels representants del sector de taxi ha acabat, i els portaveus d’aquests últims s’han manifestat “insatisfets” i “desconfiats” perquè consideren “escassa l’oferta de Foment”. Tot i això, els representants del taxistes portaran la proposta del ministeri a l’assemblea perquè aquesta decideixi si vol mantenir les protestes que ja fa 6 dies que es van iniciar a Barcelona.

Les associacions del taxi han dit que l’oferta que els ha fet avui Foment per solucionar el conflicte per les llicències de VTC és escassa, malgrat suposar un avanç, i han assenyalat que la continuïtat de la vaga dependrà del que decideixin els seus companys en assemblees.

Després de la reunió que han mantingut amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, i representants del Ministeri, els portaveus d’aquestes associacions han assenyalat que Foment s’ha compromès a posar sobre la taula del Consell de Ministres del pròxim 14 de setembre un reial decret-llei que farà efectiu que hi hagi una llicència de VTC per cada trenta taxis.

A més, Saura ha afirmat que el Consell de Ministres de divendres vinent pot aprovar una declaració institucional per la qual el Govern es compromet a complir amb aquesta normativa fins a l’última instància.

Poc després d’acabar-se la reunió, fonts del ministeri anunciaven la convocatòria per dimecres d’una nova reunió amb els representants dels taxistes.

L’escepticisme regnava entre els taxistes de cara a la reunió que havien de mantenir avui dilluns amb el Ministeri de Foment, en el cinquè dia de vaga i el tercer d’aturada a la Gran Via de Barcelona. El col·lectiu avisava ahir que paralitzarien tot el territori de l’Estat si el ministeri no reconeix les competències locals i autonòmiques per limitar les llicències VTC, que utilitzen les plataformes Uber i Cabify.

Els taxistes de Barcelona, que compten amb el suport del col·lectiu d’arreu de l’Estat, continuen mantenint l’estira-i-arronsa amb el Ministeri de Foment en el conflicte per les llicències VTC (lloguer de vehicles amb conductor). Ahir diumenge van ratificar la vaga, alhora que representants d’associacions nacionals de taxistes consensuaven, en una assemblea feta ahir a la tarda a Madrid, una posició conjunta per a la trobada d’avui amb el Ministeri de Foment.

El sector reclama solucions urgents abans d’abandonar el bloqueig al centre de Barcelona i deixar lliures els accessos a l’aeroport del Prat. A més, alerten que si Foment no els ofereix solucions reals avui mateix, les protestes es podrien estendre al port de Barcelona, en concret a les terminals de creuers, i arribar fins a la frontera amb França.

Les protestes s’estenen com una taca d’oli per tot l’Estat, i ja s’hi han afegit associacions i federacions del taxi de Madrid, Andalusia, Aragó, les Balears, Navarra i el País Basc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia