Política

Generalitat i govern espanyol xoquen en el tema del “procés”, però segueixen el diàleg amb comissions

Maragall destrossa la normalitat que vol vendre el govern espanyol

Batet diu que “no existeix el dret a l’autodeterminació”

La Comissió Bilateral Estat-Generalitat ha culminat avui sense “acords materials” i ha servit per a constatar la discrepància en els assumptes relatius al “procés”, però les dues parts s’han emplaçat a seguir dialogant obrint comissions sectorials.

Així ho ha explicat en roda de premsa la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, després de la primera reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat des de 2011, que ha durat gairebé quatre hores.

Batet ha dit que “si volem resoldre el problema polític, cal fer política i això vol dir arribar a consensos i acords”, però en referència al “procés” i als presos polítics ha dit que “ni presos ni autodeterminació, no hi ha lloc a discussió.” Per a la ministra “no existeix el dret a l’autodeterminació.”

“La reunió ha estat franca, i afegiria que també ha estat dura” ha explicat Batet quan ha fet una valoració de la reunió.

Per la seva banda, el conseller Maragall ha explicat que les posicions entre el govern central i la Generalitat estan molt allunyades i no només en el tema del “procés”. “Sembla que aquesta sensibilitat sobre la magnitud del problema no és compartida ara per ara per la representació de l’administració de l’Estat”, ha dit el conseller.

Maragall afegeix que “sembla que estem molt lluny d’entendre què vol dir bilateralitat. Ells la neguen a la pràctica o la redueixen a una simple gestió tècnic-administrativa.” Maragall també ha afegit que “insistirem, continuarem dialogant i guanyarem malgrat que se’ns digui que hi ha temes dels quals no es pot parlar.”

Després de sentir les paraules de la ministra Batet, Maragall ha dit que “acabo de sentir que el govern espanyol té un projecte per a Catalunya. A la reunió no n’hem sentit a parlar, ni s’ha esmentat la paraula projecte.” Maragall ha volgut valorar la reunió i ha dit que “la conclusió, com és obvi, no pot ser de satisfacció, però sí que pot ser de convicció, de determinació: hem fet el que havíem de fer.”

Maragall ha posat com a exemple de les dificultats de la negociació que fins i tot en el tema de la llei que l’Estat va impugnar davant del TC i que havia de permetre donar solucions al tema de la precarietat de l’habitatge, les diferències amb el govern central estan lluny de donar una solució a curt termini. “Ni en això ha quedat clar que anàvem cap a una solució immediata. Encara no està clara quina posició tenen”, ha explicat Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona