Política

Biblioteca i arxiu unificat, al Parc de les Aigües

El PSC de Figueres aposta des de fa setmanes per construir-los de nou al triangle que formen Horta Capallera, Horta de l’Hospital i els Cendrassos

El PSC de Figueres aposta per la construcció de la segona biblioteca de la ciutat i la unificació dels arxius municipal i comarcal a la zona del Parc de les Aigües, una estratègia que van treure del calaix fa setmanes en saber-se el pla del PDeCAT de proposar la unificació d’arxius a l’edifici de l’antiga presó. Aquell pla no va trobar complicitat en els grups polítics, la majoria dels quals van veure en l’estudi una justificació d’ús molt poc raonada.

Aprofitant que la Generalitat demana que els equipaments de les característiques d’una biblioteca s’aixequin en locals municipals, els socialistes van considerar que seria un bon lloc projectar-la al triangle comprès entre Horta Capallera, Horta de l’Hospital i Cendrassos.

La construcció de la segona biblioteca està directament vinculada a la unificació dels arxius municipal i comarcal, amb la voluntat d’incrementar el trànsit d’usuaris i el propòsit tant de millorar l’eficiència en la gestió com d’estimular la reducció de costos. “Tenir la biblioteca i l’arxiu en un sol equipament permet fomentar la recerca i el coneixement de l’equipament des de diversos estadis de formació secundària i batxillerat”, analitza l’edil Alfons Martínez.

Aquesta unificació permetria que la biblioteca Fages de Climent pogués especialitzar-se en la cultura del lleure i la nova passés a formar part d’un nucli de recerca i coneixement que servís de centre per als estudis locals i de coneixement global.

“Es podria preveure, fins i tot, que determinats centres universitaris, incloent-hi per exemple l’Institut d’Estudis Empordanesos, poguessin utilitzar de manera permanent o ocasional un equipament d’aquestes característiques”, proposa Martínez. Un aspecte que van tenir en compte els socialistes per rebutjar la unificació d’arxius a l’antiga presó proposada pel PDeCAT és el cost de la rehabilitació, superior al de l’obra nova. Les biblioteques i els arxius –raonen els socialistes en un document intern– demanen un fort component funcional tècnic que l’obra nova facilita.

Per Martínez, la presó compleix les condicions per a un aulari d’estudi amb una petita biblioteca de consulta per a estudiants que necessitin l’espai en èpoques d’exàmens i del qual també podria fer molt bon ús la nova escola, però l’arxiu necessita unitat d’acció i convivència amb un equipament cultural com una biblioteca.

LA DATA

4.7.2018
dia
que la comissió del Carme Guasch va escoltar la proposta de l’arxiu unificat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona