Política

Torra aparcaria la independència si es pactés un referèndum

El president ho diu en una entrevista amb Salmond

Insta Sánchez a demostrar una via diferent

El president Quim Torra estaria disposat a aparcar el procés independentista i la concreció d’una república catalana si el govern espanyol s’avé a pactar un referèndum. Així ho expressa Torra en una entrevista realitzada per l’ex- primer ministre escocès Alex Salmond per a la televisió Russia Today: “La resposta la té el govern espanyol. Nosaltres volem autodeterminar-nos, i, de fet, ja ens vam autodeterminar l’1-O. Podem negociar sobre aquest referèndum i sobre la declaració d’independència del 27-O, i el referèndum pactat pot ser una solució.”

En l’entrevista concedida al programa The Alex Salmond Show, el president de la Generalitat situa en mans del cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, el desbloqueig de la situació política perquè considera que té l’oportunitat de demostrar que l’Estat aposta per una sortida diferent a la del govern del PP: “Per als catalans és el mateix tenir Sánchez o Rajoy a l’Estat. És el torn de Sánchez per demostrar al món, no als catalans, que Espanya pot anar per una via diferent a la del partit conservador.”

Torra considera que la reobertura del diàleg amb el govern espanyol és un punt de partida per buscar una sortida a la situació i reafirma que no negociaran la posada en llibertat de l’anterior govern empresonat perquè seria com acceptar que són a la presó per algun motiu justificat. El president català defensa que són presos polítics perquè hi són per haver realitzat un referèndum, per motius polítics, i no per haver comès cap delicte que ho justifiqui: “No és la meva opinió ni la del moviment independentista, és la de la justícia alemanya, suïssa, belga i escocesa. Veiem com en quatre països es va en aquesta direcció i a Espanya es va en direcció contrària”, va justificar.

LA FRASE

És el torn de Sánchez per demostrar al món que Espanya pot anar per una via diferent
Quim torra
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia