Política

Mor als 80 anys Kofi Annan, ex-secretari general de l’ONU i Premi Nobel de la Pau

El diplomàtic ghanès va ser el primer africà que va assumir el càrrec de dirigir el màxim organisme de la diplomàcia mundial

La família demana privacitat durant el dol i detalla que més endavant s’anunciarà la celebració d’homenatges

L’ex-secretari general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i Premi Nobel de la Pau el 2001, Kofi Annan, ha mort aquest dissabte després d’una curta malaltia i acompanyat de la seva dona i els seus fills.

La família ho ha comunicat a través del compte personal d’Annan a Twitter on ha destacat del diplomàtic ser un “home d’estat” i un “internacionalista compromès” que va lluitar tota la seva vida per “un món més just i pacífic”.

En el comunicat, la família d’Annan asseguren que durant la seva carrera, el diplomàtic va ser “un apassionat camió de la pau, del desenvolupament sostenible, els drets humans i la legalitat”. La família ha demanat privacitat durant el dol i ha detallat que més endavant s’anunciarà la celebració d’homenatges.

Annan va entrar a l’Organització Mundial de la Salut el 1962, i després d’una etapa de director de Turisme de Ghana, va ser coordinador de recursos humans i seguretat, controlador del programa de planificació i finances i coordinador de les operacions de les forces de pau de l’ONU. Va ser el primer africà que va assumir el càrrec de dirigir el màxim organisme de la diplomàcia mundial: va estar al capdavant de l’ONU durant dos mandats, des del 1997 fins al 2006.

La seva última missió va ser la d’exercir d’enviat especial de l’ONU a Síria, dirigint els esforços per negociar una solució de pau a la guerra entre el règim de Bashar al-Assad i els rebels sirians.

Nascut a Ghana l’abril del 1938, Annan sentia una gran responsabilitat envers Àfrica i per això es va comprometre amb el desenvolupament del continent a través d’iniciatives com ara l’Africa Progress Panel i el lideratge de l’Aliança per a la Revolució Verda a l’Àfrica (AGRA). Del seu caràcter, se’n destaca l’empatia i la compassió, així com les ganes d’ajudar de manera altruista i la seva bondat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia