Política

El PSC es queda sol a Sant Feliu instant a l’espai públic neutral

Els altres grups defensen l’excepcionalitat de presos i exiliats

CDR i ANC collen els socialistes i posen groc al ple

El punt més controvertit del ple de dijous al vespre a Sant Feliu va arribar amb la moció presentada pel PSC contra “l’ús indegut de l’espai públic”, on reclamaven neutralitat i que no esdevingui lloc de manifestació d’expressions i pensaments lliures, però que el portaveu del grup, Josep Melcior Muñoz, va defensar però escrivint-les en l’àmbit personal. La proposta va acabar rebutjada per 15 vots –hi havia tres edils absents d’ERC i CiU– i només els tres del PSC a favor, però va acabar d’escalfar un ambient caldejat a l’agost pel tema.

Vint-i-quatre hores després que desenes de voluntaris tornessin a emplenar de llaços el passeig i la rambla Vidal –retirats per l’escamot forà de les bates blanques–, i després que en les darreres setmanes corregués la brama que la pancarta de benvinguda a la república catalana al talús del port podia ser retirada, un nodrit grup del CDR i l’ANC va assistir al ple, vestits de groc i amb pancartes. Van escridassar les intervencions de Muñoz, fet que va motivar crides a l’ordre de l’alcalde, Carles Motas (TSF).

Aquest grup, amb l’argument que són locals, va donar llibertat de vot a tots els edils, però tots ells van optar pel no. Motas va admetre que els llaços no li agraden, però menys que hi hagi polítics a la presó. Això sí, va matisar que una cosa és penjar plàstics, que es poden retirar, i una altra cosa fer grafits, que han proliferat en les darreres setmanes amb consignes diverses i que va qualificar de “bretolades” a perseguir.

Des dels altres grups, Aniol Negre (CUP) va dir que “l’espai públic no pot ser neutral” davant la injustícia. Pere Albó (Mes) va ironitzar si el PSC volia retenir vots de Cs i el PP amb vista a l’any vinent, i Jordi Lloveras, més conciliador i lamentant els crits contra el PSC, va defugir els aplaudiments i va defensar també els llaços o pancartes, que va diferenciar de “bretolades” com ara les pintades.

Albert Polo (ERC) va posar en un nivell més baix d’incompliment legal els llaços davant les destitucions i empresonaments del 155. I Dolors Ligero (CiU) va instar finalment els socialistes a “preocupar-se de revertir la situació d’injustícia” respecte a empresonats i exiliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia