Política

Xavier Domènech anuncia a través de Facebook que plega de tots els càrrecs

Havia estat escollit coordinador general dels comuns amb Ada Colau el 3 de juliol

El polític argumenta que “està esgotat políticament i personalment”

Xavier Domènech, fins ara coordinador general de Catalunya en Comú i secretari general de Podem Catalunya, va anunciar ahir al vespre a través del seu compte de Facebook la seva decisió de plegar de totes les seves responsabilitat dins del partit, incloent-hi les parlamentàries. El polític de Sabadell, que reconeix en el seu missatge de comiat la seva part de responsabilitat en els resultats electorals de les últimes eleccions catalanes, argumenta que la tasca desenvolupada en aquests últims anys, “en una etapa de construcció de grans consensos”, l’ha acabat “esgotant políticament i personalment”.

No es refereix a cap mena de crisi interna en el partit i té paraules d’agraïment cap a Ada Colau i Pablo Iglesias. “Em quedo amb la sort d’haver-los acompanyat”, assenyala. Sí que parla, però, que “és l’hora de donar pas a noves persones amb idees fresques i l’energia necessària per dur a terme els reptes que el país demana els pròxims mesos, que sens dubte seran clau per al nostre futur”.

Domènech, que justament havia estat escollit coordinador general el 3 de juliol passat després d’unes primàries, diu ara que “tenia clar que el temps en la política institucional era limitat”, i que continuarà treballant “pel canvi que anhelem tots i totes”, però des d’un altre lloc, “tornant a la meva feina i ajudant des de la base”. Al final del text, deixa entreveure que ha estat una decisió en què ha pesat molt la seva família. Afirma directament que la responsabilitat que ha assumit “s’ha carregat en excés sobre les esquenes de la meva família, i sense ells tampoc no soc res”.

Finalment, fa un elogi emotiu de la gent. “Vosaltres sou grans, immensament grans”, i brinda una abraçada “en aquesta terra del 15-M i l’1-O”.

L’anunci de Domènech, que es produeix pocs dies després que Ada Colau anunciés públicament que no aniria a la manifestació de la Diada, va despertar immediatament moltes reaccions, la majoria de suport i de reconeixement. Alguns, però, li van preguntar obertament: “Què amagues dient-ho en aquests moments?”; altres li van retreure fins i tot que no fes cap menció dels presos polítics en el seu comiat.

“Intel·ligència política”

Que hi havia discrepàncies en el si de Catalunya en Comú es va posar de manifest durant les primàries internes en què Domènech i Colau van ser escollits coordinadors generals del partit. En aquest procés va acabar quedant fora de la llista oficial una destacada dirigent del sector més independentista de la formació, Elisenda Alamany, tot i ser una persona de la màxima confiança del líder parlamentari dels comuns, Xavier Domènech.

Ahir, Alamany, portaveu dels comuns, va tenir paraules de reconeixement per la tasca de Domènech: “Avui deixa la política institucional una persona honesta, propera, generosa; un home bo. Una intel·ligència política que Catalunya necessita.” Catalunya en Comú i Podem Catalunya van fer públics dos comunicats de suport i agraïment a Domènech per la tasca de conciliació que ha fet i van anunciar que en els pròxims dies es reuniran per analitzar la situació.

Una responsabilitat que s’ha carregat en excés sobre les esquenes de la meva família, i sense ells tampoc no soc res
e
És hora de donar pas a persones amb idees fresques i l’energia necessària per afrontar els reptes que demana el país
Treballaré pel canvi que anhelem tots i totes però des d’un altre lloc, tornant a la feina i ajudant des de la base
e


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia