Política

Retenen els ocupants d’un avió a l’aeroport de Perpinyà per la sospita d’un cas de còlera

Un nen de 8 anys ha estat traslladat a l’hospital i la resta de passatgers han pogut marxar després d’una avaluació mèdica

El vol afectat provenia d’Orà (Algèria)

Un avió de la companyia ASL provinent d’Orà (Algèria) ha estat immobilitzat aquest dimecres a la pista de l’aeroport de Perpinyà per la sospita d’un possible cas de còlera a bord, segons ha informat la prefectura dels Pirineus Orientals. Els 136 passatgers i els 5 tripulants del vol han estat retinguts a la cabina mentre les autoritats mèdiques no n’han autoritzat la sortida.

Les autoritats aeroportuàries han aplicat el protocol de la IATA establert per a casos de possibles patologies infeccioses i després que un nen de 8 anys que viatjava a l’avió ha presentat símptomes compatibles amb el còlera.

Els 141 ocupants han estat atesos per Bombers i efectius d’emergències mèdiques (SAMU), que han fet una avaluació mèdica de la situació. En coordinació amb l’Agència Regional de Salut (ARS) i d’acord amb els procediments vigents, el responsable mèdic del SAMU ha autoritzat els passatgers a abandonar l’aeronau després d’aplicar mesures de profilaxi bàsiques i fer-los omplir una fitxa de traçabilitat.

El petit que presentava els símptomes ha estat a un hospital de Perpinyà per tal de fer-li les proves biològiques que permetin confirmar o descartar la infecció.

A principi d’agost es va declarar una epidèmia de còlera a Algèria, amb 74 casos detectats i dues morts. El govern francès ha introduït mesures de vigilància als aeroports i ha demanat prudència als viatgers que es desplacin a al país magribí.

El còlera és una patologia infecciosa però la seva transmissió interpersonal és difícil, ja que necessita un contacte directe o indirecte, per ingestió, amb matèria fecal o vòmits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona