Política

La fiscal general de l’Estat avisa que serà “ferma” si es vol condicionar la feina de jutges i fiscals a Catalunya

Maria José Segarra assenyala que “no hi pot haver excepcions” dins de la llei perquè sinó provoca un “trencament de la democràcia”

Intervé en la cerimònia d’obertura de l’any judicial

La fiscal general de l’Estat, Maria José Segarra, ha avisat que no acceptarà i serà “ferma” davant dels intents de condicionar “personalment o professionalment” la tasca de jutges i fiscals a Catalunya. En la inauguració de l’any judicial, ha volgut posar en valor la “difícil tasca” dels fiscals davant la “greu situació generada a Catalunya” i els ha mostrat el suport “absolutament inequívoc”. Segarra ha fet una defensa tancada de la llei i ha dit que no poden haver-hi “excepcions” perquè suposaria el “trencament de la democràcia”. Segarra ha pronunciat aquestes paraules a pocs dies que la Fiscalia s’hagi de pronunciar i presentar els escrits d’acusació contra els presos del procés, on el ministeri públic haurà de plasmar la seva posició sobre l’existència o no de rebel·lió. La fiscal general ha defensat que els fiscals són “autònoms” i també ha afirmat que l’independentisme és “legítim” però ha dit que s’ha de “canalitzar a través de l’ordenament jurídic”.

Segarra ha volgut defensar la tasca de jutges i fiscals en uns dies en què el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, està enmig de moltes mirades pel procediment obert a Bèlgica contra ell. La fiscal general ha volgut retre homenatge a tots els processionals de la justícia en la inauguració de l’any judicial.

Segons Segarra, el 2017 s’ha assistit a Catalunya a un “desbordament” de l’ordre constitucional i estatutari que ha tingut davant “l’actuació ferma de la Fiscalia en el seu inequívoc compromís amb el principi de legalitat”.

També ha defensat que Espanya té un sistema judicial “fort i sòlid” i que el ministeri fiscal actua “amb absoluta autonomia i només al servei del principi de legalitat”. Així, vol esvair dubtes sobre una eventual pressió per part del govern espanyol a l’hora de tipificar els delictes pels quals acusarà els líders del procés durant el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona