Política

El PSC lamenta que els independentistes s’hagin “apropiat” de la Diada i demanarà el cost dels actes institucionals

Collboni insta Torra a correspondre Sánchez per “desescalar” el conflicte

El secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que el grup parlamentari socialista preguntarà al Parlament quin ha estat el cost dels actes institucionals de la Diada. En roda de premsa, Collboni ha manifestat que el partit vol saber quines despeses s’han destinat a finançar una celebració adreçada “només a la meitat dels catalans” i que vol “convertir” l’Onze de Setembre en la Diada de l’independentisme. El també president del grup municipal socialista de Barcelona ha lamentat que els independentistes s’hagin “apropiat” de la Diada i ha reclamat una celebració “per a tots”, “inclusiva” i “respectuosa”. Després que en una entrevista a La Sexta, el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi dit que no es resigna a creure que líder del PSOE “sigui igual” que Rajoy, el PSC han destacat la voluntat de Sánchez de resoldre el conflicte per la via diàleg dins de les lleis. Collboni ha retret a Torra que si el govern espanyol trobés una correspondència “a la mateixa alçada” es faria un pas important per “desescalar” el conflicte i trobar vies de solució.

Una vegada més el PSC ha reclamat una Diada que representi un sentiment de pertinença nacional, “obert”, “transversal” i “plural” i ha recordat que això es va “trencar” quan es va iniciar el procés independentista i que s’ha “agreujat” amb el president Torra. “Els independentistes s’han apropiat indegudament de les institucions que són de tots i de les efemèrides com la Diada”, ha criticat Collboni. Davant d’això, el líder socialista barceloní ha avisat que el seu partit ho denunciarà cada any i que treballaran per una celebració que “sumi” i no que “divideixi”.

Davant l’opinió de l’exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que en una carta a TV3 ha afirmat que no veu “dreceres” per assolir la independència sense un referèndum pactat, des del PSC han constatat que alguns líders independentistes comencen a veure que la via unilateral no condueix “a res positiu”. “Torra té dues opcions o seguir la via morta de Puigdemont que porta al trencament de la legalitat o bé caminar per la via del diàleg”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona