Política

Restringeixen l’espai aeri damunt la Diagonal durant la manifestació de l’11-S

Només podran sobrevolar la zona els helicòpters de les forces de seguretat i televisions autoritzades

Enaire assegura que es tracta d’una mesura “habitual” i que es pren per garantir la “seguretat” dels assistents a la mobilització

L’espai aeri estarà tancat aquest dimarts damunt l’avinguda Diagonal per garantir la “seguretat” dels assistents a la manifestació de la Diada, segons ha confirmat Enaire.

El gestor de la navegació aèria a l’Estat ha precisat que la mesura s’aplicarà entre les dues del migdia i les nou de la nit i afectarà el rectangle que comprèn l’àrea entre l’Hospitalet de Llobregat i la Vila Olímpica i entre La Sagrera i Esplugues de Llobregat. Durant la vigència de la restricció només podran sobrevolar la Diagonal els aparells de les forces de seguretat i televisions “autoritzades”.

L’organisme aeronàutic ha justificat que es tracta d’una mesura de seguretat “habitual” en aquests casos. Al llarg d’aquest matí s’havia especulat que els helicòpters de les televisions no podrien enregistrar imatges aèries de la mobilització, tal com va passar l’1-O.

En aquella ocasió, el govern espanyol va restringir l’espai aeri de Catalunya a tots els helicòpters i avionetes civils entre el 29 de setembre i el 2 d’octubre de l’any passat, coincidint amb la celebració del referèndum d’independència. El ministeri de Foment va justificar també que era una mesura habitual davant determinats esdeveniments com els partits de lliga de Campions, les competicions de Fórmula 1 i, fins i tot, la Diada, per sol·licitud dels Mossos d’Esquadra.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat a l’ACN que quan es produeixen esdeveniments a amb gran concentració d’assistents es reserva l’espai aeri per motius de seguretat. Aquesta restricció implica que els interessats en sobrevolar l’espai aeri durant aquelles hores, com per exemple els mitjans de comunicació que disposin d’helicòpter per enregistrar imatges, han de demanar una autorització als Mossos d’Esquadra, que normalment concedeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona