Política

SERGI FONT

PRESIDENT D’ÒMNIUM GIRONÈS

“Hi ha gent que baixarà a Barcelona per primer any”

Com preveu que serà la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona?
Sense donar una excessiva confiança, estic força esperançat. No em fa la sensació que estiguem a menys que l’any passat sinó més o menys igual. També és veritat que l’any passat érem menys que fa tres anys. Crec que la gent que es va mobilitzar l’any passat serà la que es mobilitzarà aquest any. Malgrat que tinc aquesta sensació, és curiós, però diverses persones m’han dit que fins ara no havien baixat cap any a la manifestació i que aquest any ho faran. Això no em quadra, perquè em pensava que aquest any seríem molts, però gent que ja havia vingut. M’ho han dit, però, ja tres persones diferents i això no m’havia passat l’any passat.
Aquest any tindrà una significació especial per l’existència de presos polítics i exiliats? Potser serà menys festiva...
Sens dubte. Aquest any totes les accions que es fan a l’entorn del món de l’independentisme són especials perquè trobem a faltar les persones que són en presó i les persones que són a l’exili. També en la marxa de torxes d’ahir van tenir un especial protagonisme. És clar és que la situació és molt bèstia i és lògic que en una Diada amb tanta gent als carrers hi haurà els crits de “República!” i d’“Independència”, però també hi ha d’haver lògicament els crits de “Llibertat presos polítics!”
També li volia demanar per l’aportació gironina. Girona serà com sempre un dels llocs on més gent es mobilitzarà per anar cap a Barcelona?
Sí, no en tenim cap dubte. Ja tenim 25 autocars a la ciutat de Girona i això són xifres dels millors anys. La gent no ha fallat, es torna a mobilitzar. I el que deia, hi ha gent que potser l’any passat no va baixar i aquest any, sí. Com sempre, Girona serà allà. De fet, el tram 12 és força ple.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia