Política

En directe

Un milió de persones tornen a sortir al carrer per reclamar llibertat i República

La Diagonal es tenyeix completament de color corall per la manifestació de la Diada

Una gran sonada sonora travessa l’avinguda barcelonina a les 17.14 hores

Al voltant d’un milió de persones han tenyit de color corall la Diagonal de Barcelona per participar en la manifestació de la Diada d’aquest dimarts, segons les xifres de la Guàrdia Urbana .

La gran avinguda barcelonina estat enguany l’escenari escollit per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per al primer 11 de Setembre després del referèndum de l’1 d’Octubre, la declaració d’independència del 27 d’octubre i la suspensió temporal de l’autogovern.

A les 17.14 hores una gran onada sonora ha travessat la Diagonal per reivindicar la llibertat i la República. Després d’uns instants de silenci, el llançament d’un coet ha donat el tret de sortida perquè els milers de persones que han assistit a la manifestació de la Diada esclatessin en crits de “llibertat” i “independència”.

L’onada ha recorregut –amb menys regularitat de l’esperada– els sis quilòmetres des del carrer Castillejos fins al Palau Reial, on els manifestants han enderrocat els murs que simbolitzen els obstacles que ha de superar la República.

Pels volts de les cinc de la tarda, l’avinguda ja s’ha omplert de gom a gom de persones que hi han anat per participar en la mobilització de la Diada per la República.

A primera hora de la tarda milers de persones han arribant als seus respectius trams per participar en la mobilització de la Diada per la República, molts amb les samarretes de color corall que s’han dissenyat per a l’esdeveniment. La manifestació està convocada a les quatre de la tarda i però molts participants hi han fet cap més de mitja hora abans.

Per fer més amena l’espera, s’han organitzat diverses activitats i accions com ara música, castells i altres mostres de cultura popular. A partir de les 16.45 hores, però, s’han donat per finalitzades totes les activitats per començar a preparar l’acte.

Mobilitat

El trànsit a l’avinguda Diagonal ha quedat completament tallat cap a un quart de cinc de la tarda. Es recomana utilitzar les rondes si cal travessar la ciutat d’un extrem a l’altre.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat cap a dos quarts de quatre d’afectacions importants a les línies de bus que circulen per la zona de la Diagonal i recomana l’ús del metro, que s’ha reforçat tot i ser un dia festiu. TMB ha informat a les quatre de la tarda que els trens de totes línies circulen amb normalitat. No obstant això, demana evitar les estacions properes a la manifestació com Palau Reial, Maria Cristina, Diagonal Verdaguer i Monumental. L’accés Passeig de Sant Joan de l’estació Verdaguer funciona només de sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona