Política

Paluzie demana que no es “malbarati” la feina feta

La presidenta de l’ANC insta el govern a preparar-se per a un nou “embat democràtic”

Es compromet a convertir el “judici de la vergonya” en un “bumerang que torni contra l’Estat

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha reclamat aquest dimarts a les formacions polítiques “que prioritzin l’interès col·lectiu al de partit”. A més, ha demanat al govern que es prepari per a un nou “embat democràtic” a l’Estat.

Paluzie ha posat el punt i final als parlaments de la Diada amb un discurs on ha aprofitat per demanar a l’executiu del president Quim Torra que “faci balanç del que es té i del que no” per aconseguir la independència i que “es torni a preparar per a un nou embat democràtic”.

A més, la presidenta de l’ANC ha exigit a l’independentisme polític i institucional que “no es malbarati el que s’ha fet, les victòries aconseguides i especialment l’1-O”. “No digueu que no era un referèndum, que hem d’implorar permisos que no arribaran mai”, ha criticat. “No volem que ens envieu de nou on estàvem; no estem el 2012 ni encara menys el 2006”.

La líder de l’ANC ha destacat que el sobiranisme no ha estat vençut per la “repressió” de l’Estat i que en aquests moments afronta l’objectiu de la independència amb “més responsabilitat, fortalesa i determinació que mai”. En aquest sentit, ha assenyalat que ara “som més conscients de les dificultats d’aconseguir aquesta cimera, però també de la necessitat imperiosa d’aconseguir-ho”.

En aquest nou escenari, ha cridat a aprofitar que hi ha un govern disposat a fer efectiva la república i la mobilització popular per “enfortir el projecte independentista”, fent-ho “més realista però també més decidit”.

Paluzie ha expressat el compromís de l’ANC per convertir el “judici de la vergonya” contra els presos polítics independentistes “en un bumerang que torni contra l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia