Política

María Luisa Carcedo, nova ministra de Sanitat

És llicenciada en medicina i fins ara era l’alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil

El govern espanyol anuncia el relleu de Carmen Montón poc després de la seva dimissió

María Luisa Carcedo, fins ara alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil, serà la nova ministra de Sanitat del govern espanyol en substitució de Carmen Montón, que ha anunciat la seva dimissió aquest dimarts a la nit.

Nascuda a Astúries el 1953, Carcedo és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Oviedo i diplomada en Medicina d’Empresa per l’Escola Nacional de Medicina del Treball. Va treballar com a metge d’Atenció Primària del Servei de Salut d’Astúries, a Sotrondio i al Centre de Salut del Natahoyo de Gijón.Entre 1984 i 1991 va assumir responsabilitats de gestió en l’àmbit regional asturià, primer com a directora de l’Àrea Sanitària de la Vall del Nalón, l’INSALUD i, posteriorment, com a directora general de Salut.

Va ser diputada a la Junta General del Principat i consellera de Medi Ambient i Urbanisme. Va exercir de portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Junta General del Principat d’Astúries. També ha estat diputada al Congrés per Astúries i senadora per designació d’Astúries entre 2015 i 2018. Va ser presidenta de l’Agència d’Avaluació de Polítiques Públiques i Qualitat dels Serveis entre 2008 i 2011.

La nova ministra forma part de la Comissió Executiva Federal del PSOE com a Secretària Executiva de Sanitat i Consum. Des del passat 21 de juny era l’alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil.

El seu nomenament sortirà publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat.

Relleu exprés

La Moncloa ha donat a conèixer el relleu de Montón poca estona després de la roda de premsa on aquesta ha anunciat la seva dimissió arrel de les suposades irregularitats del seu màster . La fins avui titular de Sanitat ha defensat la seva honestedat però ha justificat la decisió per tal que l’afer no perjudiqui l’executiu de Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia