Política

Casado reclama aplicar el 155 després de “l’aquelarre” de la Diada

El president del govern espanyol li retreu els canvis d’estratègia dins del propi PP respecte a Catalunya

El líder del PSOE l’emplaça a acostumar-se “als canvis”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president del PP, Pablo Casado, han protagonitzat aquest dimecres el seu primer enfrontament a la sessió de control al Congrés dels Diputats, on el líder dels populars ha definit la Diada d’aquest dimarts com un “Aquelarre independentista” i li ha retret les manifestacions del ministre Borrell a la BBC, on va afirmar que personalment preferiria els presos lliures i va definir Catalunya com una nació. Casado ha demanat a Sánchez que “posi ordre” a Catalunya i li ha ofert un cop més la majoria absoluta del PP al Senat per aplicar el 155. Una proposta que no ha convençut el president espanyol, que en la seva rèplica ha lamentat que l’arribada d’un govern progressista com el seu “hagi suposat un trauma per la dreta espanyola” però li ha recomanat que “s’acostumi als canvis” que impulsarà el seu govern. “S’hauran d’acostumar als canvis”, ha dit, “perquè hi ha moltes coses a recuperar i altres tantes a aconseguir”, ha sentenciat.

Casado ha desplegat els eixos argumentals de la seva oposició: ha recordat que Sánchez va guanyar al govern “sense guanyar les eleccions” amb suport dels independentistes, una “hipoteca” que l’ha portat a “acostar presos ‘batasunos’ i secessionistes per ordre de Torra” i ha augmentat els impostos. “El problema és que els interessos de tot això els paguem els espanyols i molt car”, ha dit, i que “vostè només millora quan rectifica”.

Segons Casado, la Diada va ser un “Akelarre independentista” en una jornada on es va sentir de boca de Borrell que “Catalunya és una nació” i que els presos han de sortir de la presó. Per això li ha demanat que “posi ordre a Catalunya” per “acabar amb la legalitat” i les “processions tenebroses de torxes”, i disposa de la majoria absoluta del PP al Senat per “aplicar u cop més la Constitució amb l’article 155”.

Sánchez –que ha felicitat Casado per la seva elecció com a president del PP- ha retret a Casado que les diferències de criteri dins del mateix PP, començant per la invitació que la presidenta del Congrés –que després li ha recordat que s’ha d’ajustar a respondre la temàtica de la pregunta- va convidar Torra a les Corts espanyoles en contra del seu propi criteri.

“Sento que l’arribada del govern progressista d’esquerres hagi suposat un trauma per la dreta espanyola, però s’hauran d’acostumar als canvis d’un govern que aprovarà un projecte de llei per revertir les retallades a l’educació pública, un govern feminista, i no es faci oposició a vostè mateix, acostumi’s perquè hi ha moltes coses a recuperar i moltes altres a aconseguir”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona