Política

Sánchez anuncia una llei per prohibir la venda d’habitatge públic als fons voltor

El govern espanyol es personarà com a acusació particular al cas per la venda d’habitatge protegit a la Comunitat de Madrid

El president ho ha anunciat com a resposta a una pregunta del líder de Podem Pablo Iglesias

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el seu govern posarà en marxa una llei d’habitatge que respondrà a la “funció social” de l’habitatge com a “servei públic per garantir la igualtat dels espanyols en l’accés a l’habitatge a tot el territori” de l’Estat. Segons Sánchez, la llei impedirà la venda d’habitatge púbic als fons voltor, els mateixos que van comprar prop de 5.000 habitatges públics a la Comunitat de Madrid durant la crisi (1.800 de l’empresa municipal d’habitatge de l’Ajuntament i 2.935 de l’Institut d’Habitatge de la Comunitat de Madrid). El president espanyol ha anunciat també que en el cas concret de la Comunitat de Madrid l’Advocacia de l’Estat es personarà com a acusació particular al procés penal obert als jutjats. “No ens tremolarà la mà perquè les administracions que estan al darrere d’aquest abús intolerable assumeixin les seves responsabilitats polítiques i econòmiques”, ha dit.

Sánchez ha fet l’anunci durant la sessió de control al Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta de Pablo Iglesias, que li ha demanat que adopti mesures per “acabar amb la bombolla del lloguer”.

Iglesias, que ha agraït el compromís, ha insistit a demanar pel lloguer que ha augmentat un 19% en els últims cinc anys, un 38% a Madrid i un 48% a Barcelona, amb un preu mitjà que ha augmentat en 300 euros només al primer semestre del 2018.

Dades que “signifiquen que hem d’intervenir”. “Nosaltres vam votar la seva investidura per poder intervenir sobre aquestes coses”, ha dit Iglesias, que li ha demanat que posi punt i final als privilegis de les empreses que operen al mercat immobiliari i tributen al 0%, obligar els fons voltor i els que tenen més de 10 habitatges a posar al mercat l’habitatge.

Sánchez –que ha felicitat Iglesias pel seu retorn a la política espanyola després de la seva paternitat- ha afirmat que hi ha “motes coses que estem fent” i ha anunciat una “llei d’habitatge que consolidarà l’habitatge social com un servei públic a tot el territori nacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA