Política

El Govern avisa Sánchez: “La Diada ha demostrat que l’estratègia de la por i la ignorància del PP no ha servit de res”

Elsa Artadi destaca la “sintonia” entre l’executiu català i les entitats sobiranistes diu que treballen junts “pel mateix objectiu”

Repeteix que es treballa en “la línia del diàleg i la negociació”

La portaveu del Govern de la Generalitat i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha avisat aquest dimecres el president espanyol, Pedro Sánchez, que espera que el seu executiu engegui nous moviments després de la manifestació de les entitats per la Diada. Per a Artadi, la mobilització va ser “una demostració que la política de repressió, por i d’ignorar del govern espanyol no serveix de res”. “Ahir hi ha haver una mobilització tant o més gran que en altres anys, i tan persistent, pacifica i cívica com sempre. Insistim sempre molt en l’existència de presos polítics, repressió i exili. Però això és només una manifestació extrema de la ignorància del govern espanyol del PP per trobar una solució política al conflicte”, ha sentenciat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. En aquest sentit, la portaveu creu que Sánchez “hauria de situar-se aquí”, reconèixer que “no ha servit de res aquesta manera de fer” i “reflexionar que aquestes vies no solucionen ni canalitzen els anhels de gran part de la ciutadania catalana”.

De la mateixa manera, Artadi ha insistit que la Diada no varia la seva relació i aposta pel “diàleg” amb el govern espanyol. I en aquest sentit, ha reiterat que encara no hi ha data per a la reunió de Pedro Sánchez amb el president català, Quim Torra, però que esperen “que serà durant el mes d’octubre”.

D’altra banda, la portaveu no ha volgut interpretar les reclamacions que les entitats sobiranistes van fer al Govern en la manifestació com una crítica a la seva línia d’acció. De fet, Artadi creu que l’executiu està “en sintonia” amb l’ANC i Òmnium, i afirma que el se senten “molt acompanyats” per la mobilització de la Diada. “Sentim que estem amb el gruix central de la societat catalana i que treballem tots pels mateixos objectius”, ha comentat. Tant és així, que la consellera ha afirmar que al Govern “li reconforta” haver vist “tanta gent al carrer” i els discursos dels líders civils independentistes. “Estan en la línia del que perseguim i dels resultats electorals del 21-D, per tant, seguim treballant amb el mateix objectiu que entenem que el milió de persones estaven allà: la independència”, ha conclòs, tot afegint que el Govern “segueix treballant en la via del diàleg i la negociació” sense que això es consideri incompatible amb el que les entitats reclamen. De la mateixa manera, Artadi creu que “l’èxit de participació” i el “civisme” de la mobilització demostren que “la repressió no atura la determinació del poble català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona