Política

La CUP denuncia l’espionatge continuat de la policia

La formació afirma que l’últim any diversos “policies” de paisà “vigilen les entrades i sortides de persones de la seu i “els fan fotografies”

N’ha informat Interior i demana una investigació

Coincidint amb el primer aniversari del setge policial durant hores a la seva seu sense autorització judicial, la CUP va denunciar ahir que el local del carrer Casp de Barcelona és espiat sistemàticament per agents de paisà, presumptament de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. En la roda de premsa que donava inici a la commemoració d’aquell 20-S en què alguns milers de persones van plantar-se en resistència pacífica davant la seu per evitar-hi l’entrada de la policia espanyola, ahir membres de la CUP mostraven fotos de suposats policies vestits de carrer vigilant des de les terrasses dels bars propers la seu nacional de la formació.

L’exdiputada i portaveu del secretariat nacional de la formació, Mireia Boya, explicava que, al llarg de l’últim any, han detectat diverses persones que “prenen notes” i “fan fotografies” per controlar “qui entra i qui surt” del local. “Això és un abús d’autoritat que no respecta ni les seves normes democràtiques”, denunciava Boya abans d’explicar que han posat els fets en coneixement del Departament d’Interior de la Generalitat perquè els Mossos d’Esquadra investiguin el cas i identifiquin els individus afectats, una petició que encara no hauria tingut cap resposta d’aquest departament de la Generalitat. Boya va advertir: “Aquest seguiment de les activitats i els moviments de les persones de la CUP ens fa creure que la repressió no ha finalitzat.” La formació anuncia que vol arribar fins al final del cas per saber qui ha ordenat els seguiments i per quins motius concrets.

Pel que fa al setge policial d’ara fa un any, la CUP va agrair amb actes durant tot el dia als milers de persones que, en un o altre moment, van concentrar-se al carrer de Casp per impedir que entressin a la seu els antidisturbis de la Policía Nacional que la van assetjar durant unes llargues set hores. Núria Gibert, també membre del secretariat nacional de la formació, va recordar que, a primera hora del matí, sí que van entrar agents de la policia espanyola però que van decidir abandonar el local i establir un setge perimetral en exigir-los des de la CUP que presentessin una ordre judicial que no portaven. La denúncia de la CUP sobre aquesta actuació va ser arxivada, però es va presentar un recurs a l’Audiència de Barcelona. Boya va denunciar l’actuació coordinada de les “potes judicial, policial, governamental i mediàtica” de l’Estat.

LA FRASE

Les potes judicial, policial, mediàtica i governamental de l’Estat planifiquen la persecució política”
Mireia Boya
portaveu de la CUP

“Vam començar a ser poble”

Vermut amb veïns, actuacions musicals i una taula rodona a la tarda van servir per commemorar els fets del 20-S. L’exdiputada Mireia Vehí va afirmar que aquell dia la ciutadania va “començar a ser poble”. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, defensa que el 20-S l’Estat “va parar una trampa”, sobretot, amb el setge a la seu de la CUP, però els manifestants van aprendre “col·lectivament a no caure en la trampa tot i que a ells els és igual perquè ja ho tenien tot escrit”. El tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, diu que es va veure “la veritable naturalesa de l’Estat perquè no es perseguia la gent pel que feia, sinó pel que era”. “Res és igual. Ja no som els mateixos després del 20-S i l’1-O” reblava l’exdiputat David Fernàndez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia