Política

Vox amplia la querella contra Torrent i membres de la Mesa per admetre la votació sobre la suspensió de diputats

El partit demana la detenció i empresonament preventiu “urgent” i sense fiança

El partit ultradretà Vox ha presentat aquest dimarts al matí una ampliació de la querella que va interposar el 9 de maig davant la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres més de la Mesa, Josep Costa , Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés- pels delictes de prevaricació i desobediència, quan aquests van admetre la modificació de la Llei de Presidència de la Generalitat i del Govern de Catalunya, aprovada pel Ple el dia 4 de maig. En aquesta ocasió, l’ampliació es realitza com a resposta a l’acceptació per la Mesa del Parlament d’incloure com a punt de l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts el debat del contingut d’una disposició judicial del Tribunal Suprem que suspèn als processats que es troben presos en l’exercici del seu càrrec públic com a diputats.

Vox sol·licita amb caràcter urgent la detenció, posada a disposició judicial i ingrés preventiu a la presó sense fiança de Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés, tot i que aquesta última ara és consellera de Salut i ha estat substituïda a la Mesa per Adriana Delgado. També sol·licita, com a mesura cautelar, que es prohibeixi la celebració de qualsevol acte, ple, sessió o reunió encaminada a que “es continuïn incomplint les resolucions del tribunals”.

Pedro Fernández, vicesecretari jurídic de Vox, ha afirmat que “això és la clara demostració que el separatisme català està en la reiteració delictiva colpista, i Vox seguirà denunciant-ho tantes vegades com calgui”.

En la primera part de la querella, Vox assegurava que el fet que la Mesa admetés a tràmit la votació de la modificació de la llei va contra la interlocutòria del TC que prohibia cautelarment l’elecció a distància de Carles Puigdemont, i que va ser notificada als membres de la Mesa. A més, recorda que el Consell de Garanties Estatutàries i els lletrats del Parlament es van oposar a la modificació de la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona