Política

El Govern assumeix que JxCat i ERC puguin “no votar sempre igual” però manté que no afectarà l’estabilitat de l’executiu

La portaveu Elsa Artadi insisteix en denunciar les “ingerències” de Llarena per “no respectar” el mandat del 21-D

Diu que l’executiu està “conjurat” perquè la legislatura tiri endavant

El Govern assumeix que els grups parlamentaris de JxCat i ERC puguin “no votar sempre igual” a la cambra. Tot i això, la portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, manté que aquesta discrepància no afectarà pas l’estabilitat del Govern. En la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior a la reunió del Consell Executiu, la també consellera de Presidència ha assegurat que el Govern està “conjurat” perquè la legislatura “tiri endavant”. Artadi, que s’ha mostrat convençuda que el ple es reprendrà avui a les 15:00 hores –tal com està convocat–, ha insistit en denunciar les “ingerències” del jutge del Suprem Pablo Llarena per “no respectar” el mandat del 21-D.

Artadi ha defensat que la situació és “extremadament complexa” i que, per tant, cal un “màxim esforç d’empatia” per entendre els posicionaments tant de JxCat com d’ERC. En aquest sentit, la consellera ha subratllat que el fet que els grups puguin adoptar postures diferents no té per què afectar l’acció de Govern. Així, la portaveu s’ha remès a les paraules del president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, per conjurar-se a tirar endavant la legislatura i “sense cap dubte”. “Ens podem trobar en situacions en què els socis de Govern poden no votar igual, però jo minimitzaria que no siguem idèntics en tot”, ha afegit Artadi, que ha recordat que JxCat i ERC són partits i grups parlamentaris diferents.

Per intentar treure importància a la discrepància entre els dos grups, la consellera ha recordat que JxCat i ERC ja no tenien majoria absoluta a l’hemicicle, i que la legislatura ja va començar amb aquesta situació.

Encara sobre la situació parlamentària, Artadi ha reiterat que el que no podria passar seria que algun dels dos grups que dona suport al Govern voti en contra d’accions que proposa el propi executiu. “Però per altres aspectes es pot donar el cas que des de partits o grups parlamentari es prenguin decisions diferents”, ha apuntat. Això sí, la consellera ha asseverat que la legislatura ha de “tirar endavant” amb tothom “alineat”.

Sigui com sigui, la portaveu ha intentat deixar en mans de les dues formacions la decisió final sobre el ple d’aquesta tarda, separant així el poder legislatiu de l’executiu. De fet, Artadi ha assegurat que la polèmica del Parlament no s’ha tractat durant la reunió d’aquest matí, presidida per Torra al Palau de la Generalitat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia