Política

Torra acusa Cs de “posar en risc la convivència” amb la seva “crispació”

El president retreu que el partit taronja estigui immers en una “carrera per l’espanyolisme més ranci”

Carrizosa, de Ciutadans, insta al Govern a no aprofundir en la “fractura social “ i pactar la priorització de l’agenda social

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat al ple monogràfic sobre la priorització de l’agenda social i la convivència carregant contra Cs, el grup promotor de la sessió. I és que Torra ha assegurat no entendre perquè el portaveu del partit taronja, Carlos Carrizosa, ha parlat més del procés sobiranista que “de temes socials, quan a la petició del ple argumentaven que volien prioritzar això”. Amb tot, el president ha replicat a Cs que amb la seva “actitud” són ells els que “posen en risc la convivència”. “Busquin un altre to, amb crispació no solucionaran res”, ha etzibat Torra, que també ha considerat que Ciutadans està immers en una “carrera per l’espanyolisme més ranci” amb el PP, i alhora li ha retret que hagi donat suport a una monarquia “indecent i de comportament mafiós”. D’altra banda, el president ha ofert a Carrizosa i el seu partit celebrar “un debat sobre la independència, sense amenaces, per mirar si convé o no la independència”.

El posicionament de Cs

D’altra banda, el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha fet una crida al Govern a no aprofundir més en el que considera una “fractura” de la societat catalana i treballar per un acord sobre la priorització de l’agenda social. Així ho ha dit Carrizosa en la seva intervenció inicial del debat monogràfic. Carrizosa ha acusat l’executiu de Torra d’actuar amb sectarisme, de fer “insuportable” la convivència i controlar “antidemocràticament” la societat posant diversos exemples com la presència de llaços grocs a escoles i comissaries dels Mossos o els missatges a través de la megafonia de Vic. Davant d’aquesta situació, Carrizosa ha demanat que el Govern apaivagui l’actual “fractura” a través del diàleg. “No desaprofitin l’oportunitat, posem-nos d’acord en el que importa tothom i deixin d’aprofundir en la fractura social”, ha reblat. Carrizosa ha intervingut en el ple monogràfic per l’absència de la presidenta de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, que no ha pogut assistir al ple per indisposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona