Política

Cap regidor barceloní de la CUP repetirà a la llista de 2019

La candidatura a les municipals no es tancarà fins d’aquí a quatre mesos

Maragall, alcaldable oficial d’ERC

Amb els seus propis ritmes i procediments reglats, la CUP de Barcelona ha iniciat el procés per perfilar la candidatura amb què concorrerà a les eleccions municipals de l’any vinent. El calendari que s’ha fixat la formació anticapitalista és que el gener de 2019 han d’estar triats els deu primers noms que formaran part de la llista. I els que ja se sap que no hi seran, per voluntat pròpia, són els de Maria Rovira, Eulàlia Reguant i Pere Casas, els tres regidors actuals al consistori. “Creiem que la rotació en els càrrecs públics és clau”, reflexionava ahir Rovira, que alhora va voler puntualitzar que estaran “a disposició de l’organització” per fer campanya quan toqui. Amb el codi ètic de la CUP a la mà, qualsevol dels tres hauria pogut optar a continuar ja que, en la seva plana 26, l’única limitació que estableix per a l’exercici d’un càrrec electe és el de no encadenar més de dos períodes de quatre anys seguits. I aquest no només no és el cas, sinó que dos d’ells –Reguant i Casas– van assolir l’acta d’edil amb el mandat municipal ja en dansa per substituir Josep Garganté i Maria José Lecha, respectivament.

En el lapse de temps que va des d’ara fins a la configuració de la candidatura, la CUP es dedicarà a bastir el programa electoral a partir d’actes sectorials on recollirà propostes en matèries com ara feminisme i LGTBI, turisme o habitatge. El debat que ja donen absolutament per tancat és el d’integrar-se a una llista única de l’independentisme. “No compartim la dinàmica de les candidatures unitàries sense projecte concret. Cal un projecte independentista però també rupturista, clarament anticapitalista i feminista”, va reblar Rovira.

Maragall, sense rival

A tot això, i malgrat que no serà ratificat fins al proper dia 27, Ernest Maragall ja es pot considerar com el candidat formal d’ERC, després que el militant de base que li disputava la nominació, Xavier Martínez Gil, no hagi superat el tall dels avals. Ahir finalitzava el termini i en va aconseguir 41. N’hi feien falta, com a mínim, 139. Maragall, per contra, n’ha assolit 442.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia