Política

El públic xiula i escridassa Pedro Sánchez a l’arribada a la desfilada militar

El president espanyol comparteix tribuna amb el rei, que ha estat rebut amb aplaudiments, l’endemà que el Parlament hagi reprovat el monarca

No hi ha assistit ni el president de la Generalitat, Quim Torra, ni tampoc el del País Basc, Íñigo Urkullo

El públic ha rebut amb xiulets i crits de ‘fora fora’ i ’visca Espanya’ el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a l’arribada a la tribunal de la desfilada militar del 12 d’octubre. El seu govern s’estrena en aquesta desfilada, presidida pel rei d’Espanya Felip VI, que en canvi ha estat rebut amb aplaudiments.

Sánchez ha arribat poc abans de les 11 a la tribuna situada a la plaça Lima, al passeig de la Castellana. També s’han pogut escoltar proclames demanant eleccions. Sánchez s’asseurà al costat del rei just l’endemà que el Parlament hagi reprovat Felip VI pel seu discurs del 3-O i hagi demanat abolir la monarquia. La Moncloa va emetre un comunicat al vespre per condemnar enèrgicament aquest pronunciament del Parlament, que van titllar d’inadmissible” i “d’extravagància jurídica”. El govern espanyol ha anunciat que prendrà accions legals contra la cambra catalana.

Els crits han continuat quan Sánchez s’ha situat juntament amb la resta d’autoritats a la tribuna d’autoritats i es podia escoltar com li cridaven ’ocupa’ i ’eleccions’. Sánchez s’ha fet acompanyar dels seus ministres i també han estat presents les principals autoritats i poders de l’Estat. En algun moment puntual, també s’han sentit insults contra el president espanyol. El president espanyol ha acompanyat el rei Felip VI, la reina Letizia i les dues infantes en la salutació protocolària a les principals autoritats.

També hi ha assistit una àmplia representació de presidents autonòmics, entre ells el de València, Ximo Puig, la d’Andalusia, Susana Díaz, o el d’Aragó, Javier Lambán, entre d’altres. No hi ha assistit ni el president de la Generalitat, Quim Torra, ni tampoc el president del País Basc, Íñigo Urkullo, ni la de Navarra, Uxue Barkos.

Novetats de la desfilada

Prop de 4.000 militars participen de la desfilada militar que des de les 11h recorre els dos quilòmetres que separen les madrilenyes places de Cusco i de Sant Joan de la Creu. Com a novetat, aeronaus de Salvament Marítim i de la policia estatal i efectius motoritzats de Protecció Civil estava previst que se sumessin per primer cop a l’acte. El cost de la desfilada militar és de 423.729 segons ha fet públic el Ministeri de Defensa (cal sumar 200.000 euros més de les grades i tribunes). Tanmateix, la pluja que ha començat a caure aquest matí ha obligat a retallar la desfilada aèria però no ha impedit que voli la ’patrulla Àguila’ , que ha dibuixat al cel els colors de la bandera espanyola.

Defensa també havia destacat que en aquesta desfilada vol fer “especialment visible” la presència de la dona a l’Exèrcit, com un homenatge pel trentè aniversari de la seva incorporació a les Forces Armades.

En la desfilada de l’any passat, de les més multitudinàries que es recorden, la Guàrdia Civil i la policia espanyola es van endur una gran ovació dies després d’haver destinat milers d’efectius a Catalunya amb motiu de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia