Política

ERC proclama Junqueras cap de llista a Europa

Refusa una llista unitària com suggereix Artadi

Avisa la Crida que treballi pel seu espai i no “xafi” el de la resta

Oriol Junqueras serà el candidat d’ERC a les eleccions europees, però no el d’una llista unitària independentista. Així ho va anunciar ahir el vicesecretari de comunicació, Sergi Sabrià, després d’una permanent que va proclamar el president del partit cap de llista en haver rebut fins dimecres, quan es tancava el termini, la xifra rècord de més de dos mil avals de militants. Amb això, ara s’està pendent només que sigui ratificat pel consell nacional aquest novembre. “És la millor manera de denunciar la repressió i la indecència de l’Estat en l’àmbit internacional”, justificava Sabrià.

Poc abans, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, es mostrava “ oberta”, a RAC1, a una llista unitària a Europa amb els republicans, en què fins i tot veia Junqueras un “molt bon nom” per liderar-la. ERC, però, tancava la porta a aquesta possibilitat perquè “el que recull més vots són llistes separades”. “Hem fet un treball conjunt important a Europa amb l’espai convergent i la resta de formacions, i hem de continuar fent-lo respectant els espais de cadascú i no forçar-nos a fer sumes”, insistia Sabrià. Des de Madrid l’eurodiputat d’Esquerra Josep M. Terricabras deixava en mans del partit la fórmula amb què cal concórrer a les europees, però indicava que, si s’acabés anant amb JxCat, també s’hi hauria d’integrar Bildu, el BNG i, fins i tot la CUP.

“No ens robem vots”

Sabrià també insistia a veure la Crida com la refundació de “l’espai postconvergent”, un fet que “ajuda a afrontar la fase estratègica” i a fer més plural l’independentisme. Això sí, recordava que els estatuts d’ERC “són molt clars” i que prohibeixen la doble militància, en al·lusió a la presència de l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, en l’acte de Manresa. “Que decideixi en quin espai polític vol participar i per qui serà candidat a les municipals”, instava, abans d’avisar la Crida, que es presenta com a transversal, que “cadascú ha de treballar a les seves fronteres amb els que no estan convençuts” per poder guanyar eleccions i ocupar el seu espai “sense xafar el de la resta”. “No ens entretinguem a robar-nos vots entre nosaltres”, reclamava.

LA FRASE

Està demostrat que quan cadascú treballa pel seu espai polític és quan millors resultats hi ha en conjunt
Sergi Sabrià
vicesecretari de comunicació i president d’erc al parlament

Marxes pendents de l’estratègia

Tal com havia avançat Junqueras a Twitter, Sabrià va confirmar que ERC veu “una bona proposta” la idea d’una gran marxa a Europa si hi ha condemnes als líders de l’1-O. Sabrià creu que seria “un bon missatge” allà i que podria assolir “el consens necessari” com una acció important si se’n parla en el marc d’una estratègia unitària. En aquest sentit, també admetia que una mobilització a Madrid també ha “estat sobre la taula”, si bé insistia que cal pactar una estratègia “abans d’aterrar en accions concretes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia