Política

Romeva, Rull, Bassa, Forn i Turull

Un govern “plenament conscient de la il·licitud del procés de secessió”

Els membres del govern de la Generalitat eren “plenament conscients de la il·licitud del procés de secessió que impulsaven, de la patent il·legalitat de la iniciativa referendària i de l’altíssima possibilitat que es produïssin incidents violents”. Amb aquests antecedents descrits d’aquesta manera a l’escrit d’acusació, la fiscalia no pot fer altra cosa que mantenir una elevadíssima petició de 16 anys de presó pel delicte de rebel·lió als cinc membres del govern Puigdemont que, juntament amb Oriol Junqueras, estan empresonats i aniran a judici. D’ells es diu que van fer reiterades crides públiques a la participació ciutadana.

De cada un d’ells destaca accions concretes encaminades a afavorir els plans independentistes, com la decisió del conseller Josep Rull d’impedir l’entrada al port de Palamós d’un vaixell que havia d’allotjar policies, o del fet qie la consellera Dolors Bassa que “va animar els treballadors de la Generalitat a participar a la vaga del 3 d’octubre”. A Romeva l’implica en la gestió fraudulenta de fons públics per a la contractació d’observadors internacionals i d’un lobby dels EUA, i a Jordi Turull li retreu haver pagat la campanya per promocionar el vot dels ciutadans que viuen a l’estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia