Política

Artur Mas: “Jo de l’Estat no cantaria victòria”

Entrevista al Punt Avui Televisió amb el 129è president de la Generalitat des del Parlament de Catalunya. Us n’avancem uns fragments

L’Estat espanyol no hauria de cantar victòria pel que fa a la persecució de l’independentisme català, segons afirma el 129è president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista al Punt Avui Televisió conduïda des del Parlament de Catalunya pel director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo. A continuació, algunes de les idees exposades per Mas en aquesta entrevista que s’emetrà sencera avui a les nou de la nit i demà a les dues del migdia.

El PEDeCAT i La Crida

“El PDeCAT sense el que pot representar La Crida quedarà sense aquest lideratge al món sobiranista però La Crida sense el que representa el PEDeCAT també quedarà sense el lideratge. Jo tinc ganes d’apuntar-m’hi, però quan hi hagi le negociació acabada perquè, malgrat tot, la meva figura segueix essent la que és i no vull prendre partit abans”.

El paper d’ERC

“Sempre he pensat que els costava massa sumar en els moments claus. Ho respecto en el sentit que és la seva dinàmica. Ara, no ho comparteixo”.

Allò que no va passar

“La declaració d’Independència amb tots els ets i uts ja s’ha vist que no era així. Per tant, no podem presumir d’allò que no va passar però tampoc cal que ens avergonyim del que sí que va passar. Perquè l’ú d’Octubre hi va ser i tenia les connotacions d’un referèndum” .

Les divergències

“Les divergències em saben greu, m’entristeixen i m’emprenyen, que és una mica més que m’empipen. Espero i confio que les aniran resolent. També li diré que mentre vaig ser president de discrepàncies també n’hi havien moltes i que en alguns moments em vaig sentir molt sol”.

El Tribunal Suprem

“En termes futbolístics és un àrbitre comprat. No és imparcial, és de part. Hauríem d’esperar que fos neutral, que és com han de ser els àrbitres, amb independència de criteris, i resulta que és exactament el contrari”.

El nyap de les hipoteques

“Quan passen coses fora del món judicial tothom s’apunta a demanar dimissions. I ara resulta que aquesta gent han fet un nyap escandalós i sembla que no passa res. I el desprestigi és molt gran, igual que les lesions sobre determinada gent ”.

La primera línia

“Hi ha persones que són a la presó o a l’exili que si Catalunya no es converteix en un estat independent a curt termini, durant bastants anys no podran tornar a fer política institucional. Com em passa a mi mateix. Quan tu no et pots presentar a les eleccions, etc...vol dir que has de marxar del tot? No, pots tenir un altre paper, ara bé, has de ser conscient que mentre tu no aconsegueixis l’objectiu de no dependre de la justícia espanyola, saps que no podràs estar a la primera línia. I és evident que algú ha d’estar-hi, a primera línia ”.

Cantar victòria

“Jo de l’Estat no cantaria victòria, malgrat aquestes diferències públiques en el món sobiranista. Perquè jo també sé una cosa per experiència pròpia, que és que cada cop que hi ha hagut diferències en el món sobiranista sempre hi ha hagut una manera d’arreglar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia