Política

El ple de Salt debat el decret de menjadors

S’insta el govern català a tenir en compte les propostes de la comunitat educativa

La gestió dels menjadors escolars va ser una de les qüestions que es van debatre en el ple municipal d’ahir a Salt. El tema va ser introduït a través d’una moció que va acabar sent presentada de manera conjunta pel PSC, ERC, IpS-CUP, Canviem Salt i pels tres regidors no adscrits del PDeCAT. En el text s’insta la Generalitat perquè en l’esborrany del nou decret de menjadors s’hi incorporin les propostes de la comunitat educativa; que també es tingui en compte la posició dels pares i mares dels alumnes, i que es reconegui el servei de menjador com un punt troncal dins el sistema educatiu. La moció es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i IpS-CUP), del PSC, Canviem Salt, PxC i dels regidors no adscrits. D’altra banda, es van abstenir l’edil de Ciutadans i els tres membres de CiU. En el cas dels convergents, van aclarir que estaven d’acord amb el contingut de la moció, però “no van trobar correctes” les formes com es va dur al ple. CiU va subratllar que s’havien sentit “menyspreats” pels impulsors de la proposta (el PSC). Els socialistes van acceptar introduir unes modificacions en el text inicial a petició de l’equip de govern, fet que va originar que hi hagués més consens i adhesions al voltant de la moció. El portaveu del grup municipal de CiU, Jaume Torramadé, va assenyalar, no obstant això, que ells no havien rebut “cap trucada del PSC” per preguntar-los si s’afegien també a la moció.

Ensenyament de la Generalitat està promovent un nou decret que reguli els menjadors escolars per adaptar-lo a la legislació vigent en matèria de contractació pública, que està marcada per la llei 9/2017, de 8 de novembre, i per la directiva europea 2014/24/UE. La llei estableix que Ensenyament és el titular de la competència del servei de menjadors. La gestió és delegada als consells comarcals, que en certs centres duen la gestió d’aquest servei directament o bé la tenen delegada als consistoris, a una mancomunitat de municipis o a les AMPA i les AFA dels col·legis. El problema és que el conveni amb les AMPA i AFA no està cobert jurídicament, ja que el fet de delegar un servei que ja et ve delegat només es pot fer entre administracions públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia