Política

El Govern se solidaritza amb els presos en vaga de fam

L’executiu aprova una declaració institucional

Demana que la justícia espanyola actuï d’acord amb el Conveni Europeu dels Drets Humans i denuncia la vulneració de drets

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional per solidaritzar-se amb els quatre presos en vaga de fam indefinida: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn –tots empresonats a Lledoners. L’executiu expressa la seva “solidaritat absoluta” amb tots quatre, per denunciar “l’estratègia de bloqueig” del Tribunal Constitucional davant dels recursos d’empara contra la seva presó provisional. Al text, el Govern demana que els tribunals de l’Estat actuïn d’acord amb el Conveni Europeu dels Drets Humans, alhora que denuncia la vulneració de drets fonamentals. La portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, ha llegit la declaració durant la roda de premsa d’aquest migdia, posterior al Consell Executiu.

Segons el document, el TC ha d’actuar com a garant i protector dels drets fonamentals, i argumenta que el dret a un procés sense dilacions indegudes és precisament “fonamental”. Segons el manifest, les vulneracions del Conveni Europeu de Drets Humans i del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics han estat “constants” des que es va imposar una presó provisional “incomprensible” a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Des d’aleshores, aquestes vulneracions s’han anat succeint tant des del Suprem com des de l’Audiència Nacional, segons el text.

“Tot el Govern se solidaritza amb els presos polítics en vaga de fam, així com amb la resta de presos i preses polítics que veuen vulnerats el seu dret de defensa i el dret d’empara corresponent. Aquesta declaració institucional és també una manera de fer d’altaveu d’aquesta lluita que, precisament per la seva situació d’empresonament, no és visible fora dels murs de la presó”, finalitza la declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia