Política

Torrent diu que Rajoy i Sánchez mostraran “poca valentia política” si no compareixen a la comissió del 155

El president del Parlament avisa al cap de l’executiu espanyol que ha de decidir si amb Catalunya vol una solució “amb urnes o amb Vox”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dimarts que Mariano Rajoy i Pedro Sánchez mostraran “poca valentia política” si no compareixen a la comissió d’investigació del 155. Després que la cambra els hagi citat com a testimonis, Torrent els ha instat a comparèixer i ha afirmat que “si no es ve és perquè potser hi ha coses a amagar i s’està acomplexat”. Segons ha defensat, si els grups parlamentaris volen citar-los “és un acte de salut democràtica però també de responsabilitat confrontar-ho amb els diputats”. “Si realment hi ha una justificació política i democràtica a l’aplicació il·legítima del 155, no passa res per venir al parlament a explicar-la”, ha sentenciat.

A més, Torrent ha afegit que si venen comprovaran que “per més 155 que s’apliqui, la voluntat majoritària dels catalans i catalanes no canviarà”. Torrent ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on fa des de dilluns una visita institucional.

En el marc del viatge, aquest matí s’ha reunit amb un dels vicepresidents del Parlament Europeu, Dimitrios Papadimoulis, de Syriza (grup de l’Esquerra Unitària, GUE); i a la tarda ho farà amb la també vicepresidenta finesa, Heidi Hautala, del grup dels Verds i la líder dels ecologistes a l’Eurocambra, Ska Keller.

“Constatem que hi ha preocupació per la dinàmica de repressió a Catalunya, per l’existència de presos i exiliats però també la confluència que això s’ha de resoldre políticament”, ha dit Torrent als mitjans després de la trobada amb Papadimoulis.

Segons ha expressat, cada vegada hi ha “més veus” que mostren aquesta “preocupació” i demanen una solució democràtica. “El president Sánchez ha de ser conscient que té un problema de gran magnitud i que la comunitat internacional està expectant”, ha advertit Torrent, que ha assegurat que el cap de l’executiu espanyol té una “disjuntiva” i ha de decidir si la vol resoldre “amb urnes o amb Vox”.

Al matí Torrent ha participat en una conferència a l’Eurocambra, en què ha parlat de l’apropament de les institucions a la ciutadania. Posteriorment, s’ha reunit amb el president del Comitè de les Regions, el belga Karl-Heinz Lambertz, que durant la trobada amb el president de la cambra s’ha interessat per la situació a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia