Política

Puigneró demana “més crèdit” als funcionaris per tornar les pagues extres

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública assegura el govern vol abonar-les “però no ens deixen”

Un centenar de treballadors es manifesten davant la cambra per reclamar el retorn de les pagues

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha demanat aquest dimarts a la tarda “més crèdit” als treballadors públics pel que fa al retorn de les pagues extraordinàries del 2013 i 2014.

En una compareixença al Parlament per informar sobre aquesta qüestió i de la resta de drets suspesos als funcionaris, Puigneró ha assegurat que el govern té la voluntat d’abonar-les però la regla de la despesa per a les comunitats autònomes fixada pel govern espanyol ho impedeix. “Volem pagar però no ens deixen”, ha justificat. El conseller ha assegurat que aquesta afirmació no és “una excusa” sinó que és la “realitat d’un país que no pot decidir” on destina els recursos que genera. “Aquest govern es mereix una mica de crèdit”, ha defensat davant representants dels CCOO i UGT de Catalunya que han assistit a la comissió. Els dos sindicats han convocat una vaga general entre el personal de la Generalitat el 12 de desembre per exigir el retorn dels pagaments

En aquest sentit, el titular d’Administració Pública s’ha mostrat confiat que el conflicte se solucionarà abans o després de la vaga i ha avisat que el govern només tancarà pactes que pugui complir. “És important salvar una vaga però ho és més poder salvar els serveis públics definitivament”.

Coincidint amb la comissió, un centenar de treballadors públics s’han concentrat aquest migdia davant la cambra catalana convocats pels sindicats per reclamar el retorn de les pagues i cridar a la vaga general el pròxim 12 de desembre. La protesta, on s’han pogut sentir crits com “Puigneró, dimissió” i “Torra, lladre”, s’ha fet minuts abans de l’inici de la compareixença del conseller Puigneró.

La secretaria general de federació de serveis dels empleats públics UGT, Encarna Fernández, ha assegurat que la convocatòria del 12-D és “justa i necessària” després de tots aquests anys sense poder recuperar part dels seus salaris. Segons Fernández, actualment els empleats públics de la Generalitat “donen serveis que no són de qualitat ni els necessaris per funcionar com a país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia