Política

Diana Riba, dona de Romeva, serà número dos d’ERC per a les eleccions europees

El consell nacional dels republicans avala la candidatura conjunta amb EH Bildu, BNG oberta a “altres forces sobiranistes”

“Mentre la seva veu segueix tancada a la presó, els altres hem d’estar aquí”, argumenta la flamant número dos republicana

Diana Riba, dona de l’exconseller Raül Romeva -empresonat a Lledoners-, pedagoga i portaveu de l’Associació Catalana de Drets Polítics (ACDC), associació que agrupa familiars dels presos independentistes, serà la número dos de les llistes d’ERC per a les eleccions europees. Riba se suma així al cartell electoral de la formació republicana per a aquests comicis que encapçalarà l’exvicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, també en presó preventiva en Lledoners, i el número tres del qual és el ja eurodiputat Jordi Solé.

Així ho ha anunciat avui el vicepresident del govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, davant el consell nacional del partit, que també ha avalat la candidatura conjunta amb les formacions EH Bildu, BNG i oberta a “altres forces sobiranistes i de progrés”.

Riba ha explicat que la proposta d’anar en les llistes se la va fer el seu marit en una de les converses telefòniques que mantenen diàriament, qui li va fer arribar que aquest era el desig de Junqueras.

Llicenciada en pedagogia, des del 2007 ha regentat la llibreria Pati de Llibres, especialitzada en literatura infantil i juvenil, i també és membre la Junta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, segons indica ERC en un comunicat. Riba ha treballat també en la Fundació Bancària La Caixa i va ser programadora del Fòrum de les Cultures que en l’any 2004 que es va celebrar a Barcelona.

“Mentre la seva veu segueix tancada a la presó, els altres hem d’estar aquí”, ha dit la flamant número dos, que ha explicat així el motiu de la seva acceptació. Així, ha recordat que des que Romeva està empresonat es dedica a “explicar per tot arreu” la situació dels presos, i ha assenyalat que ja coneix Brussel·les i les funcions del Parlament Europeu, doncs el seu marit va ser eurodiputat durant diversos anys.

Riba ha afirmat que els dirigents independentistes estan empresonats perquè van fer política, i per això ha asseverat: “Sempre ens tindreu fent política”. “En l’entorn europeu hi tenim moltíssima feina a fer”, ha afegit.

Aragonès ha defensat que la inclusió de Riba en les llistes servirà per “portar la veu de les persones represaliades” a Europa i per posar al poder judicial de l’Estat “davant el mirall de la injustícia”.

D’altra banda, Aragonès ha celebrat l’aval del Consell Nacional a una candidatura conjunta, que ha definit com a “bloc de progrés”. Una candidatura, ha afegit, “per una Europa social, democràtica que respecti els seus pobles”. Al costat d’EH Bildu i el BNG, Aragonès no ha tancat la porta a altres “formacions sobiranistes, republicanes i progressistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona