Política

Colau acorda amb Sánchez regular per llei el lloguer abusiu

El president espanyol promet iniciar en breu els tràmits parlamentaris de la nova normativa, segons l’alcaldessa

La del Consell de Ministres no va ser l’única reunió que va celebrar el president del govern espanyol durant la seva estada a Barcelona. Abans de la cita de la Llotja de Mar, Pedro Sánchez es va entrevistar amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a l’hotel on s’allotjava a la capital catalana. De la trobada, la primera des que el socialista és el president de l’executiu estatal, en va sortir el compromís de reunir la comissió Estat-Barcelona, un organisme que no s’ha convocat durant els anys de govern del PP. En una compareixença posterior a la reunió recollida per Efe, Colau va explicar que havia plantejar a Sánchez la necessitat de convocar aquesta comissió, prevista en la Carta Municipal, “perquè hi ha molts temes acumulats de drets socials, d’infraestructures i d’altres que fa massa anys que estan bloquejats o estancats”.

Segons Colau, Sánchez també va garantir que en breu s’iniciarà el tràmit parlamentari al Congrés perquè els lloguers abusius es puguin limitar per llei. El de l’habitatge és un dels temes bandera amb què els comuns va concórrer i va guanyar les eleccions a la capital catalana.

L’alcaldessa barcelonina va celebrar el “to constructiu” i “propositiu” en què s’havia celebrat la trobada amb Sánchez, que es va allargar una hora i mitja. I va revelar que l’entrevista, que no estava inicialment prevista en l’agenda del president espanyol, es va tancar en el sopar de Foment del Treball, dijous a la nit. Colau espera que la reunió “consolidi una nova etapa de diàleg” entre les dues administracions i també amb la Generalitat.

LA FRASE

Hi ha molts temes d’infraestructures, de drets socials i d’altres que fa anys que estan bloquejats
Ada Colau
alcaldessa de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia