Política

Torra i Forcadell insisteixen que la “no violència” és “l’únic camí”

El president de la Generalitat visita a l’expresidenta del Parlament a la presó de Mas d’Enric i se suma a l’acte de ‘Cap dona en l’oblit’

Unes 400 persones fan la volta a la presó del Puig de les Basses perquè “cap presa política o exiliada caigui en l’oblit”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest diumenge l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, al centre penitenciari de Mas d’Enric a El Catllar. I tant Torra com Forcadell han expressat el seu agraïment pel “civisme” del 21-D i han insistit que “l’únic camí” és el de la “no violència”.

A la vegada, el president ha afirmat que Carme Forcadell està “ forta” i “valenta” per encarar un judici que ha qualificat de “farsa”. A la seva sortida, Torra ha participat en l’acte ‘Cap dona en l’oblit’, organitzat per diversos partits i entitats independentistes.

Així, unes 400 persones s’han citat aquest diumenge a la presó de Puig de les Basses de Figueres per fer una volta caminant al centre penitenciari. L’objectiu ha estat homenatjar les “preses polítiques i les exiliades”. “No volem que cap d’aquestes dones valentes caigui en l’oblit”, ha etzibat una de les convocants.

En total, han estat 2,6 quilòmetres de recorregut, just el què mesura el perímetre del centre penitenciari, que s’ha omplert de banderes independentistes i de persones reclamant la llibertat dels presos.

Aquest no és el primer acte que se celebra al costat de la presó en favor de les preses independentistes. L’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha estat present a l’acte i assenyala que és “molt important” que se segueixin fent perquè és necessària la “mobilització constant”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, que ha recalcat que li venia “molt de gust” veure Forcadell “en aquests dies, en els quals la trobem a faltar”, ha transmès el missatge que li ha facilitat la pròpia expresidenta del Parlament a través d’una carta. “Estic convençuda -ha dit Torra verbalitzant les paraules de Forcadell- que al final ens trobarem tots junts en llibertat. Us agraeixo el civisme que vau demostrar el dia 21. Una vegada més heu demostrat al món que sou un poble cívic, pacífic, amant de la pau i de la llibertat. Aquest és el nostre camí. No abandoneu mai la bandera de la pau, del diàleg i de la no-violència”.

Posteriorment, Quim Torra, que ha assegurat que l’any vinent “serà l’any de la llibertat”, ha afegit que Forcadell “està bé” i que li ha demanat que “celebrem el Nadal per ella amb els nostres amics”.

“Quan véns a veure-la surts amb més força i energia perquè està forta, valenta i decidida en aquest judici al qual no anirà a defensar-se de res i sí a acusar l’Estat del que representa aquesta farsa judicial. És una dona excepcional”, ha postil·lat.

El president ha recordat que demà visitarà Dolors Bassa a Figueres i el dia de Nadal, els presos de Sant Joan de Vilatorrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia