Política

Masquef vol el pàrquing de l’estació gratuït per a Figueres

L’alcalde de la ciutat proposarà una compensació a Adif perquè l’aparcament esdevingui zona blanca per als veïns

Hi parlarà de la sincronització de semàfors i de la millora de la seguretat

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, es reunirà després de festes amb els responsables d’Adif a Catalunya per buscar una solució a l’aparcament de l’estació convencional, propietat de la companyia, tancat des del juny de l’any 2015, quan el grup Mifas va renunciar a explotar-lo perquè no li sortia a compte. “Posarem sobre la taula solucions perquè accedeixin a cedir-nos, si cal a canvi d’una compensació, aquest espai per poder convertir-lo en zona blanca d’aparcament”, afirma l’alcalde de Figueres.

Jordi Masquef considera possible l’entesa amb l’operador ferroviari i creu que l’acord podria venir a través de facilitar un acord semblant al de l’aparcament dels Fossos, pròxim a aquest aparcament. “Es pot parlar de compensacions de l’IBI o d’altres fórmules”, expressava Masquef, que té previst reunir-se amb responsables de la companyia després de festes. La sincronització dels semàfors del pas a nivell de l’avinguda Vilallonga es posarà també sobre la taula en aquesta reunió.

“Aquella inversió va quedar en el no-res si no se sincronitza exactament amb el pas dels trens. Massa sovint passava que quedaven vehicles atrapats, i es va haver de desconnectar, fins que la sincronització no sigui perfecta”, va indicar Masquef.

L’aparcament de l’estació que pot encabir uns 150 vehicles, està tancat des del juny del 2015, L’any 2017 Adif hi va invertir diners per millorar-ne l’estat. Després d’aquestes obres que van acabar el març de l’any 2017, Adif va informar que es buscaria un nou concessionari que n’explotés la gestió. El cert és, però, que en tot aquest temps això no ha passat i que l’espai continua tancat. Aquest aparcament va deixar de tenir atractiu per als figuerencs que l’utilitzaven per estacionar-hi el vehicle tot el dia i desplaçar-se a Barcelona, amb a inauguració de TAV, que cobreix la distància amb Barcelona amb molta rapidesa, però des de l’estació de Figueres-Vilafant.

Si finalment d’obté la cessió d’Adif i es pot dedicar l’espai a aparcament gratuït, es preveu que en siguin els figuerencs els usuaris majoritaris, atès el seu emplaçament, que el faria menys atractiu per als visitants però més accessible als veïns de la zona.

Que el gestor ferroviari doni ús a l’aparcament és important per a aquesta zona de la ciutat de Figueres, ara mateix en obres, ja que amb l’aparcament dissuasiu que es crearà en els pròxims mesos a l’altra banda de l’estació de tren, a l’avinguda Vilallonga, i aquest, quedaria minimitzat el problema del dèficit d’aparcament a l’accés est de la ciutat. Al camp de futbol vell del Far s’hi habilitaran més de 300 places que seran gratuïtes, almenys en el primer any d’ús. A la mateixa zona hi ha també l’aparcament dels Fossos, llogat precisament a Adif.

LA XIFRA

150
places.
Aquest és el nombre de vehicles que poden aparcar al pàrquing de l’estació.

LA FRASE

Es pot parlar de compensacions de l’IBI o d’altres fórmules
Jordi Masquef
ALCALDE DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia