Política

Torra veu indestriable la lluita per aturar l’extrema dreta de la defensa de la llibertat de Catalunya

El president de la Generalitat demana a Sánchez un diàleg real i amb propostes concretes

Lamenta que el PSC negui el vot als pressupostos més socials de la “Generalitat” i reitera que tampoc donaran suport als comptes del govern espanyol

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lligat aquest dijous la lluita per frenar l’ascens de l’extrema dreta a Europa i a l’Estat espanyol amb la dels drets socials, civils i l’autodeterminació de Catalunya.

Torra, que és de visita oficial a la comarca de la Terra Alta, s’ha mostrat preocupat pel “repunt del feixisme” i la irrupció dels partits d’ultradreta a les institucions, sobretot després dels resultats de Vox a Andalusia i les últimes enquestes que pronostiquen un ascens d’aquesta formació a l’Estat.

“Ens sentim absolutament solidaris i concernits per aquest augment de l’extrema dreta a l’Estat espanyol. Però per nosaltres, la lluita contra el feixisme i l’extrema dreta és indestriable de la llibertat de Catalunya, del nostre país. Tot és junt: la lluita per les llibertats”, ha manifestat Torra des de Batea (Terra Alta), on ha inaugurat l’ampliació del Celler Cooperativa Agrícola de Batea. “Els drets civils, socials, humans i l’autodeterminació és un tot que va junt. No podem destriar”, ha insistit.

També s’ha referit a l’estat actual de les relacions amb el govern espanyol i les possibles vies de diàleg que s’hi poden obrir.

En aquest sentit, ha explicat que el govern continua treballant per desenvolupar el document base de 21 punts per portar-lo a una nova reunió que ha de tenir lloc entre mitjan i finals de gener, en un lloc encara per precisar.

Torra ha reptat el primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, a establir un diàleg que sigui “real, creïble i valent”. “Nosaltres anem més enllà de reunir-nos per parlar. Sempre hem ha anat amb papers, documents i propostes concretes. El govern espanyol mai ha aportat res sobre la taula”. “És hora que el discurs del diàleg aterri sobre fets concrets”, ha reclamat.

El president ha lamentat que el PSC es negui a donar suport als pressupostos de la Generalitat. Segons ell, són els comptes “més socials que s’ha presentat i responen al que creiem que és el motor de canvi del país, els drets socials”.

Torra ha reiterat que el govern tampoc donarà suport als pressupostos estatals per la manca d’iniciativa de Pedro Sánchez sobre els presos, els exiliats i l’autodeterminació. “Han sortit els presos polítics de la preso? Han tornat exiliats? Ha fet Pedro Sánchez algun moviment sobre l’exercici dret d’autodeterminació de Catalunya? Les respostes són no i la nostra resposta als pressupostos espanyols és que no”, ha justificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia