Política

L’ANC intensifica la campanya per una llista unitària a les europees

El manifest que exigeix als partits independentistes que concorrin plegats ja suma prop de 6.000 signatures

L’entitat defensa que cal aconseguir la màxima visibilitat a Europa

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha intensificat la campanya perquè les forces independentistes concorrin a les eleccions europees sota el paraigües d’una llista unitària. L’entitat va presentar fa un mes un manifest on aposta per “la unitat d’acció” que ja ha recollit gairebé 6.000 signatures i aquest dilluns ha fet una nova crida a sumar-se a la crida per exigir als partits que es presentin amb una llista unitària.

L’ANC argumenta que en uns comicis europeus on “la participació serà més alta que mai” és necessari “anar a Europa com a societat nacional diferenciada en el marc europeu, cal ser el màxim de visibles”.

En aquest sentit, l’ANC creu que “en unes eleccions com les europees una llista unitària és l’estímul per aconseguir una participació de l’independentisme molt per sobre de la mitjana de l’unionisme”. “Si volem reconeixement internacional com a nació, és imprescindible presentar-nos amb una llista unitària a les eleccions europees”, assegura el manifest

A més, adverteix que amb una llista unitària l’independentisme pot beneficiar-se de l’augment d’escons atorgat a l’Estat espanyol però “per separat podem obtenir zero eurodiputats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia