Política

Òmnium denuncia que s’està jutjant la “dissidència política”

El vicepresident de l’entitat Marcel Mauri defensa el regidor de Badalona José Téllez, processat aquest dijous per requerir a la Urbana cartells de l’1-O

Avisa que continuaran defensant “llibertats fonamentals”

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha acudit aquest dijous a la Ciutat de la Justícia per fer costat el regidor de Badalona en Comú, José Téllez, jutjat per presumptament haver requerit la Guàrdia Urbana el retorn de cartells a favor de l’1-O una setmana abans del referèndum. Mauri ha assegurat que aquest judici és una “farsa” i creu que “alguna cosa va molt malament a l’Estat” si per posar cartells “acabes al jutjat”. L’agència ACN apunta que el vicepresident de l’entitat defensa que aquell dia –el 25 de setembre de 2017–Téllez i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ara a la presó, van intentar preservar la “llibertat d’expressió” mediant amb la ciutadania “per tal que pogués exercir aquest dret” i ha avisat que ho continuaran exercint.

“Ho vam fer i ho tornarem a fer”, ha assegurat Mauri, ja que explica que davant la suposada “persecució de la dissidència política” per part de l’Estat, assegura que continuaran defensant les llibertats “fonamentals”, entre les quals ha citat la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació.

Segons apunta l’agència Efe, Téllez ha arribat aquest matí a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, acompanyat per una desena de dirigents de la CUP, Comuns i Òmnium, entre ells Mauri, l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), el tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens o dirigents de la CUP com Mireia Boya. Davant la Ciutat de la Justícia, Téllez ha estat a més rebut per una trentena de persones concentrades per donar-li suport, als quals el regidor els ha transmès que té la consciència tranquil·la, que comunicarà al jutge que ho tornaria a fer i que es tracta d’una “lluita col·lectiva per la llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia