Política

La Generalitat requereix a Valls dades sobre la ràdio pirata que el va entrevistar

La Direcció General de Mitjans de Comunicació l’anima a col·laborar per identificar els responsables de l’emissora

L’ex-primer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona va parlar amb La Súper 96, que té un expedient obert per emetre sense llicència

La Generalitat ha demanat aquest divendres al candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls que aporti informació sobre l’emissora de ràdio pirata a la qual va concedir una entrevista.

La Direcció General de Mitjans de Comunicació ha enviat una carta a l’ex-primer ministre francès per explicar-li que la cadena La Súper 96, on va ser entrevistat el passat 9 de gener, té un expedient obert per emetre sense “la llicència corresponent” que atorga el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

És per això que l’insta a “facilitar” en el termini de deu dies tant l’adreça dels seus estudis com el nom dels responsables de la ràdio, o en el seu lloc, el de les persones amb qui va concertar l’entrevista.

La carta anima Valls a col·laborar aportant informació que pot ser “molt necessària per determinar el responsable editorial” de l’emissora, que com altres ràdios sense llicència “en moltes ocasions actuen mitjançant entitats interposades amb finalitats fraudulentes”.

La Generalitat recorda a Valls que entre les seves competències hi ha “la facultat d’inspecció, control i sanció en matèria de prestació de serveis mitjans de comunicació audiovisual, incloses les emissions no emparades per cap títol habilitant”.

La Direcció General de Mitjans de Comunicació explica en la carta que va obrir a finals de 2017 un període d’informació prèvia a la instrucció d’un procediment sancionador a l’emissora La Súper 96 –que emet pel freqüència 96,6 Mhz de Barcelona– per “investigar les circumstàncies dels fets i dels subjectes presumptament responsables de la prestació de serveis de comunicació audiovisual de radiodifusió sonora sense disposar de títol habilitant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia