Política

La CEOE rebutja els pressupostos aprovats pel govern espanyol

La patronal considera que els comptes de Pedro Sánchez “no són el que necessita l’economia espanyola” en un context de desacceleració

L’organització adverteix que poden ser un “obstacle” per a la sostenibilitat financera “a mitjà i llarg termini”

La Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) ha rebutjat l’avantprojecte de pressupostos generals de l’Estat de 2019 que ha aprovat el Consell de Ministres d’aquest divendres.

La patronal espanyola ha valorat en un comunicat que aquests comptes “no són els que necessita l’economia espanyola en un moment de cicle econòmic en fase de desacceleració”.

Segons l’organització empresarial, l’augment de la despesa de l’avantprojecte de pressupostos “dificulta el procés de consolidació fiscal i és un obstacle per a la sostenibilitat de les finances públiques a mitjà i llarg termini”.

A més, considera que el els comptes “no contemplen mesures destinades a solucionar els grans reptes de l’economia espanyola” com la “sostenibilitat del sistema públic de pensions o la reducció de la taxa d’atur a través de polítiques actives d’ocupació”.

La CEOE veu “excessiva” l’estimació de recaptació prevista per l’executiu de Pedro Sánchez i dubta que pugui recaptar les quantitats estimades amb l’impost a empreses tecnològiques, les modificacions de l’Impost de Societats, l’increment de les bases de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) o la fiscalitat del dièsel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia