Política

Crida a la unitat de l’1-O en l’exposició de les ‘55 urnes per la llibertat’

La mostra col·lectiva, que es pot veure fins al 15 de febrer a la sala Fita de la Casa de Cultura, uneix art i denúncia

“L’1-O vam entendre que junts som capaços de tot” va recordar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, tot apel·lant a la unitat política per aconseguir la independència, en la inauguració de la mostra 55 urnes per la llibertat . L’exposició col·lectiva, que es pot visitar a la sala Fita de la Casa de Cultura fins al 15 de febrer, recull el treball creatiu i de denúncia d’una cinquantena d’artistes. En l’acte d’inauguració, amb la presència del mestre Fita, el vicepresident de la Diputació va recordar la simbologia de les urnes i la força del poble unit. Per la seva banda, el coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, hi va afegir que l’1-O “es va guanyar”, però “tenim una espina clavada” amb la independència proclamada però no feta efectiva.

El comissari de l’exposició, Esteve Sabench, va recordar que la mostra, que es va inaugurar a Perpinyà, on l’alcaldessa Madrenas es va comprometre a dur-la a Girona, “parla de democràcia, denúncia, repressió, coratge i esperança”. “Les urnes opinen i prenen posició, murmuren fragments de la memòria d’un dia històric”, va recalcar Sabench, conservador assistent del Museu de Ceret, després de cloure el parlament amb un emotiu: “Ni França, ni Espanya, Països Catalans.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia