Política

Colau visita els presos polítics a Lledoners

L’alcaldessa anuncia que el pròxim ple inclourà una declaració institucional de rebuig a la situació “injusta” que pateixen

Denuncia que es tracta d’“una gravíssima vulneració dels drets fonamentals”

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, han visitat aquest divendres a la tarda els set líders independentistes que són tancats a la presó de Lledoners.

A la sortida del centre penitenciari, l’alcaldessa ha anunciat als mitjans que el proper ple l’Ajuntament farà una declaració institucional per rebutjar la situació “injusta” que viuen els presos polítics. “És important recollir el sentiment majoritari de la població i expressar aquest rebuig a una situació injusta a la que no ens hem d’acostumar”, ha argumentat.

Colau ha defensat que a les portes del judici de l’1-O al Tribunal Suprem espanyol cal manifestar “el rebuig a un procés “basat en acusacions falses de rebel·lió i sedició” i en “situacions de violència que mai no s’han produït. “Rebutgem aquesta situació de repressió perquè és una gravíssima vulneració de drets fonamentals”, ha dit.

De la seva banda, el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, que ha acompanyat l’alcaldessa a la presó, ha qualificat “d’anomalia sorprenent” el fet que s’ordeni el trasllat dels presos quan encara no hi ha data assenyalada pel seu judici. “L’absurditat d’un trasllat que és innecessari i que, en ple segle XXI, s’hauria de fer amb AVE i no amb furgonetes”.

Tots dos han arribat a la presó poc abans de dos quarts de set de la tarda i s’hi ha estat unes dues hores. L’alcaldessa, que ja ha visitat Lledoners altre vegades, s’ha volgut reunir amb els polítics una última vegada abans del seu trasllat a Madrid previst pels pròxims dies. La setmana vinent visitarà Carme Forcadell al Mas d’Enric i Dolors Bassa al Puig de les Basses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia