Política

Un grup d’eurodiputats protesta per reclamar la llibertat de presos i exiliats durant el discurs de Sánchez

El president del govern espanyol intervé al Parlament Europeu

Una quinzena de diputats mostra pancartes a l’Eurocambra amb fotos dels nou líders independentistes a la presó i els set a l’estranger en un plenari mig buit

Un grup d’eurodiputats ha protestat durant la intervenció del president Pedro Sánchez del Parlament Europeu amb cartells que demanen l’alliberament dels “presos polítics catalans i exiliats”. Una quinzena d’eurodiputats han mostrat aquest dimecres al plenari de l’Eurocambra, a Estrasburg, pancartes amb les fotografies dels nou líders independentistes empresonats preventivament i els set polítics a l’estranger al llarg del discurs de Sánchez a l’Eurocambra. Tots ells eren integrants de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya que van demanar una reunió amb el president espanyol arran de la seva visita, però que Sánchez va declinar per motius d’agenda. El plenari de l’Eurocambra estava mig buit durant el discurs del president espanyol que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, però no del seu president, Jean-Claude Juncker. El luxemburguès va justificar la seva absència pel Brexit.

Entre els eurodiputats que han ensenyat cartells hi havia els eurodiputats catalans Jordi Solé Josep-Maria Terricabras i Ramon Tremosa, l’eurodiputada del PNB Izaskun Bilbao, el portaveu de la plataforma i exministre d’exteriors eslovè, Ivo Vajgl, els polítics del Sinn Féin Martina Anderson i Matt Carthy, de l’N-VA, Marc Demesmaeker, i del grup de l’Esquerra Unitària Europea la italiana Barbara Spinelli i la francesa Marie -Pierre Vieu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia