Política

Crida per “blindar” la Universitat de Girona

Fan una tancada indefinida per impedir més detencions d’estudiants

L’actuació de la Policía Nacional va tocar directament el cor de l’associacionisme juvenil i estudiantil gironí. I amb això no s’hi juga. La detenció de dos estudiants a les portes de la Facultat d’Educació de la Universitat de Girona (UdG) va tenir una resposta contundent i unànime. “La universitat serà altre cop el refugi d’aquelles persones perseguides per l’Estat, per la seva ideologia”, assegurava Carla Costa, portaveu de la Forja Gironès, que alhora va ser ahir una de les detingudes durant l’operació indiscriminada de la policia espanyola. Els estudiants, aplegats en una de les aules de la Facultat de Lletres i amb el suport del rectorat, van fer “una crida solidària” per fer una tancada indefinida a la UdG. Ahir a la nit, desenes d’estudiants ja s’hi van quedar a dormir. L’objectiu és doble, per una banda és un acte de protesta contra la repressió judicial, policial i política de l’Estat, i, per l’altra, impedir que hi hagi una detenció més. Perquè ahir, la Policía Nacional tenia, com a mínim, tres objectius: tres estudiants. En van detenir dos, però un tercer va poder amagar-se amb el suport de companys de facultat que es van atrinxerar al campus del Barri Vell.

#CaputxinadaUdG

“A la universitat, amb els nostres cossos al davant, impedirem l’entrada de la Policía Nacional, tal com vam fer l’1 d’octubre”, assegurava ahir Cirera, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Per fer aquesta tancada indefinida, els estudiants s’han inspirat en altres estudiants que l’any 1966 van desafiar el règim feixista tancant-se al convent dels Caputxins. “Per això engeguem la #CaputxinadaUdG, una acció d’autodefensa i denúncia del règim del 78”, afirmava ahir Carla Costa.

“És ben sabut que les comarques gironines són un punt neuràlgic del moviment independentista, que ha apostat i continuarà apostant per la desobediència civil no violenta”, explica la portaveu de la Forja Gironès. “Per aquest motiu ens hem proposat fer-nos forts a la universitat tot defensant les persones que encara no han estat atrapades per les urpes de l’Estat espanyol”, sosté. En aquest sentit, des de la SEPC i la Forja adverteixen que, “per molt que ens detinguin, no ens desviem dels nostres objectius i ens repleguem per plantar cara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia