Política

Podem afronta amb fúria la crisi oberta per Errejón

La direcció del partit l’acusa d’“enganyar” i “trencar tots els ponts”

El considera fora i li demana la dimissió

El dia que es complia el cinquè aniversari de Podem, un dels seus fundadors, Íñigo Errejón, va anunciar de sorpresa i sense comunicar-ho als òrgans del partit que opta a presentar-se com a cap de llista de la Comunitat de Madrid amb la plataforma Más Madrid, promoguda per l’alcaldessa Manuela Marchena.

L’anunci ha desencadenat una profunda crisi en la formació d’esquerres, que va assegurar ahir que manté el pla inicial i es presentarà amb les seves sigles a la Comunitat de Madrid, però sense Errejón. Podem va reaccionar ahir mitjançant declaracions furibundes, però de moment sense cap mesura disciplinària concreta. Així, a Errejón, diputat i membre de l’executiva estatal, li van continuar caient dures crítiques i també peticions de dimissió. La sorpresa i indignació eren palpables ahir en la direcció per una decisió que Errejón sols hauria comunicat per telèfon a Pablo Iglesias una estona abans de fer-la pública a les xarxes.

Irene Montero, portaveu d’Units Podem al Congrés, ha assegurat que Errejón ha estat durant mesos tramant un “pla secret” amb l’alcaldessa madrilenya, amb qui ha dinamitat “tots els ponts” per arribar a cap entesa. “Si volia parlar, ara ja és tard.” Tot parlant d’ell en passat, Montero ha assegurat des del Congrés: “Crec que una persona que anuncia que es presenta amb una altra formació a les eleccions, se n’està anant. I a partir d’aquí, conseqüentment, dimitiria.” En la mateixa direcció, al matí i en declaracions a la Cadena Ser, el secretari d’organització, Pablo Echenique, també el va instar a dimitir, tot afegint-hi: “També és cert que ha de viure d’alguna cosa fins al maig.” A la tarda, augmentava la pressió perquè Errejón dimitís, amb informacions assegurant que havia demanat informació al Congrés sobre els tràmits per deixar l’escó. Però fonts del seu entorn descartaven que tingués cap intenció de deixar de ser diputat. Echenique va recordar que les tesis d’Errejón en el partit, més centristes que les d’Iglesias, van perdre el febrer del 2017 en el congrés de Vistalegre II. Des d’aleshores, tot el poder s’ha concentrat al voltant d’Iglesias, que alhora n’ha apartat les persones de confiança d’Errejón.

LA FRASE

Si jo fos ell, dimitiria, és clar... També és cert que d’alguna cosa ha de viure Errejón fins al maig
Pablo Echenique
SECRETARI D’ORGANITZACIÓ DE PODEM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona