Política

Fajula: “Vaig agafar el relleu amb serenor”

L’alcalde de Sarrià, que encapçalarà la llista d’ERC, destaca el treball en equip

“Em toca posar-me al davant, liderar un projecte de poble, una idea de comunitat que, juntament amb els companys i companyes de la secció local, volem continuar tirant endavant fermament.” Amb aquesta reflexió, l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, va iniciar ahir el seu discurs en l’acte que es va fer a El Centre. L’esdeveniment tenia com a objectiu la seva presentació pública com a candidat d’ERC a l’alcaldia del municipi, amb vista a les eleccions del maig. A la sala, amb una pantalla amb el lema sobreimprès “Som el que fem”, hi havia un ple absolut, amb més de dues-centes persones.

Fa un any que Fajula va assumir el repte de rellevar Roger Torrent, que feia una dècada que era alcalde de Sarrià i que el gener del 2018 va renunciar al càrrec en ser escollit president del Parlament. En els últims comicis locals, Fajula va anar de número 2 a la llista encapçalada per Torrent, que va participar en l’acte d’ahir. També hi van assistir molts veïns, familiars i amics, entre els quals hi havia companys de partit, com ara l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, i el tinent d’alcalde de Salt, Toni Vidal.

Fajula, en un parlament molt proper i personal, va explicar la seva trajectòria. Pare d’en Lluc i la Violant, va fer dijous 43 anys. Va viure la infància i la joventut a la casa que tenen els seus pares, i abans els seus avis, al pla d’en Xuncla –“és al costat d’on hi havia l’hipermercat C+C, que segur que molts encara recordeu. Una caseta amb un hort, envoltada de naus i molt pocs veïns”–. Els seus pares, la Mercè i en Josep, tenien una carnisseria al barri de Santa Eugènia de Girona, on “treballaven hores i hores al petit comerç per tirar endavant la família”. Per proximitat a la botiga, va cursar fins a primer de BUP als Maristes de Girona i, als 14 anys, va començar “als Salesians”. També va fitxar per la Unió Esportiva Sarrià i d’aquella etapa en va treure valors que l’han acompanyat i ajudat a forjar-se, com “el treball en equip, el lideratge i l’esforç”.

Va estudiar, entre altres, la llicenciatura de comunicació i publicitat a la Universitat de Girona; i a mitjan 2011 va entrar a la secció local d’ERC, de la qual poc després va passar a ser el president. ERC va tornar a guanyar el 2015 les eleccions a Sarrià, revalidant una segona majoria absoluta. Al costat de Torrent, va anar “aprenent tot el necessari per fer una bona gestió municipal” i, ara fa un any, va agafar el relleu a l’alcaldia amb “serenor” i “responsabilitat”.

Torrent va iniciar les seves paraules amb un missatge de “solidaritat” als alcaldes de Verges i Celrà, víctimes aquesta setmana de la repressió que viu el país. També va remarcar que, quan “els alcaldes pensen el seu relleu, no ho fan en clau partidista, sinó buscant, honestament, qui és millor per al poble”. “Sé com treballa en Narcís i, tal com s’ha vist aquest darrer any, és el millor candidat, una persona molt capaç”, va destacar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona