Política

Errejón deixa l’escó al Congrés espanyol

Es vol centrar en el projecte a la Comunitat de Madrid sota la marca de Carmena

Reconeix que fa el pas per les “exigències” de membres de Podem i demana al partit d’Iglesias que renunci a tenir candidatura pròpia

Íñigo Errejón dimiteix com a diputat de Podem al Congrés dels Diputats per centrar-se en el projecte a la Comunitat de Madrid sota la marca de Manuela Carmena (Mes Madrid). Errejón diu que pren la decisió “de manera personal”, per “rebaixar el nivell de soroll i de drama” i després de les “peticions i exigències” de membres de Podem. Ara bé, sosté que manté la militància i que continua formant part del projecte liderat per Pablo Iglesias. “No abandono el partit que vaig fundar, continuaré essent militant de Podem, sinó que ara l’obro i incorporo més gent”, ha defensat. En aquesta línia, ha demanat a Podem que abandoni la idea de presentar un altre candidat a la Comunitat de Madrid i que se sumin al projecte de Més Madrid.

El dijous passat, Íñigo Errejón, i l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van confirmar que estenien la marca de Carmena –Més Madrid- també a les eleccions a la Comunitat de Madrid. Això certificava, doncs, el divorci entre Errejón i Iglesias a Podem, la relació dels quals estava ja deteriorada després del congrés de Vistalegre de 2016.

Després d’això, líders com el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, van convidar Errejón a deixar l’escó al Congrés. “Si no ho fa és perquè d’alguna cosa haurà de viure fins al maig”, va dir Echenique.

Tot plegat ha portat a Errejón a anunciar aquest dilluns que plega i deixa l’escó al Congrés. Ha assegurat que la decisió no ha estat “senzilla” però que la pren “tranquil” i que ho fa per contribuir a “rebaixar el nivell de drama” i “posar fi a les discussions de partit”. Apunta que ho fa també per centrar-se en el projecte de la Comunitat de Madrid.

A més, espera que el seu pas al costat permeti a Podem integrar-se a la seva candidatura sota les sigles de Més Madrid al govern de la comunitat i descartar una candidatura pròpia, com ja va avançar Pablo Iglesias que volien fer. “Enterrem la destral, el que ha estat possible a l’alcaldia de Barcelona i de Madrid també pot ser possible a la comunitat”, ha afirmat Errejón.

Sobre la continuïtat dins del partit, ha defensat que ell el va fundar i que està “tatuat a la seva pell”. “No podria deixar podem ni que volgués”, ha afirmat. Per tant, manté que n’és militant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia